Gastronomie

Ce băuturi au făcut deliciul sărbătorilor celui care deţine BDG, cel mai mare importator local de băuturi

02 feb 2018 1184 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Petru Berciu deţine împreună cu mai mulţi antreprenori locali importatorul de băuturi alcoolice BDG, cel mai mare de pe piaţă. Compania are în portofoliu branduri precum Evian (apă), The Macallan (whiskey) sau Finlandia (vodcă). El mai este acţionar şi în cadrul cluburilor Loft.

 

Cu ce băutură asociaţi dvs sărbătorile de iarnă şi de ce?

Evident, cu un vin roşu bun de Toscana sau Bordeaux şi cu shot-uri de Jagermeister, mezcal sau tequilla. La o petrecere de anul nou, partenerul meu Ovidiu a inventat cocktailul BDG, o nebunie! Practic amesteci într-un shaker, fără niciun fel de  ordine, vreo 50 de branduri, toate premium şi ultrapremium importate exclusiv de BDG. Şi serveşti bomba asta în shot-uri!  Dureros, dar adevărat, după câteva shoturi, unul dintre invitaţi l-a întrebat, nedumerit, pe Ovidiu prin ce miracol a reuşit să îndese 50 de băuturi într-un păhărel atât de mic.  

 

Care este cel mai frumos cadou pe care l-aţi primit?

Toate cadourile pe care le primesc de la familie sunt cele mai frumoase, dar eu mă bucur cel mai mult atunci când văd că un cadou de la mine îl face fericit pe cel care-l primeşte!

 

Ce nu lipseşte de pe masa de sărbători?

Noi suntem din Maramureş şi din Ardeal, motiv pentru care preparatele din porc, făcute în casă, după reţete moştenire de familie, sunt absolut obligatorii. Dar la fel de importante şi de nelipsite sunt şi prăjiturile făcute de soacra mea, care-i de loc din Timişoara, şi de mătuşă-mea Zica de la Cluj.

 

Unde vă va găsi noul an?

Aşa cum se întâmplă în fiecare an, într-una dintre locaţiile noastre din ţară. Anul acesta sigur voi fi la LOFT Bucureşti, locul în care lumea se distrează cel mai bine din Bucureşti în noaptea respectivă, o tradiţie de câţiva ani, deja.