Gastronomie

Calatorii

29 oct 2009 41 afişări
Din aceeaşi categorie
Calatorii

La Bordeaux, pentru pranz, locul ideal este Baud & Millet, un restaurant ferit si intim unde specialitatea bucatarului este "confit de canard" si unde, dupa aperitiv, se face o excursie pana in pivnita, unde oaspetii sunt invitati sa-si aleaga sortimentul preferat de branza. In Place de Capuchins, unde se tine Marche aux Capuchins - piata de alimente, va veti impiedica de acordeonistii care canta coloana sonora a filmului Amelie si de cei care va vor oferi un pahar de vin pentru 5 dolari. La Brunei, localnicii adora sa ia masa in oras, asa ca optiunile sunt multe. Incercati neaparat "nasi katok", o combinatie simpla de orez cu vita curry sau pui, de multe ori suficient de picanta cat sa va potoleasca apetitul, sau Ambuyat, paste de orez inmuiate in diverse sosuri condimentate. In Creta, "tsikoudia", cunoscuta si drept "raki", este marca inregistrata a oricarei zile sau nopti tipice. Seamana destul de mult cu "grappa" italiana sau cu "orujo" din Spania. Este facuta din must si o puteti gasi in aproape orice magazin sau local grecesc. Incercati si excentricul vin cretan, produs pe insula de aproape patru milenii (dupa cum se lauda grecii) - Sitia si Peza Union. In Paradores din Spania, la Castelul din Cuenca, cinele se iau intr-un ambient relaxant si cu cateva sticle bune de vin rosu spaniol servit cu "migas" - paine veche de o zi, maruntita, prajita si asezonata cu condimentele si alimentele specifice zonei respective. O astfel de combinatie ar putea contine struguri, sunca si ceapa, din care se face un sos prin care se tavalesc bucatelele de "migas". Apoi, se serveste supa subtire de usturoi, cu ou si sunca, porc fript si caprioara in sos de vin rosu. "Mortuelo" este si el un fel de baza - un amestec de mai multe tipuri de carne (porc, pui, oaie) si bucatele de "migas". Exista insa si mancaruri mai simple - oua fripte pe un pat de rosii, ardei iute si ceapa, de exemplu.