Gastronomie

Cafenele cu pisici şi cameriste, automate cu umbrele şi îmbăieri publice. Citiţi aici câteva dintre cele mai ciudate obiceiuri din Tokyo

26 aug 2012 1405 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Cafenele cu pisici şi cameriste, automate cu umbrele şi îmbăieri publice. Citiţi aici câteva dintre cele mai ciudate obiceiuri din Tokyo

Pentru japonezi reprezintă normalitate însă pentru turişti sunt obiceiuri cel puţin ciudate. De exemplu, în Tokyo găseşti frecvent aşa numitele cat shops, cafenele cu pisici care arată ca nişte cafenele simple în care lenevesc multe pisici sau ca adevărate palate feline ce au în loc de scaune şi mese, coşuri sau alte facilităţi pentru animale, scrie BBC.

Există însă şI un motiv pentru apariţia acestor cafenele, anume că apartamentele din oraş sunt restrictive pentru posesia de animale şI prin urmare japonezii îşI permit foarte rar să ţină în casă pisici, de exemplu.

Un alt gen de cafenele inedite sunt cele care angajează în loc de chelneriţe un fel de cameriste care se adresează clienţilor cu "Bine ai venit acasă stăpâne sau stăpână". Tematica acestor coffeshopuri provine din tradiţia manga a poporului iar frecventarea unor astfel de localuri este o modalitate uzuală de relaxare pentru japonezi.

Una din activităţile de timp liber preferate de japonezi este vizitarea onsenurilor (izvoare cu apă fierbinte) unde fac baie dezbrăcaţI alături de prieteni, familie dar şI de străini. În Tokyo există chiar şI un parc dedicat acestor izvoare, denumit Oedo Onsen Monogatari unde vizitatorii se plimbă de la izvor la altul , îmbrăcaţI în yukata (halate subţiri din bumbac).

Tokyo este cunoscut şI pentru numeroasele sale automate de la care localnicii cumpără de la cafea, bere până la supă fierbinte, pâine dar şi umbrele. Oraşul are cele mai multe automate pe cap de locuitor iar majoritatea dispozitivelor sunt high tech cu meniuri touch screen şI software de recunoaştere a feţei.