Gadget

Universul smart din casa noastră. GALERIE FOTO

06 oct 2012 392 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie

Samsung Galaxy S III

În aceste moment, nucleul acestui univers în plină formare, nu poate fi decât smartphone-ul Samsung Galaxy S III, cel mai puternic terminal cu Android al coreenilor şi, mai nou, unul dintre cele mai vândute telefoane la nivel mondial.

Un adevărat minicomputer de buzunar, acesta poate jongla atât cu banalele aplicaţii de informare sau socializare online, cât şi cu formatele multimedia la rezoluţii full HD sau chiar cu jocuri mobile cu o grafică complexă.

Bineînţeles, cu ajutorul unor aplicaţii dedicate care pot fi descărcate din Play Store, poate comunica cu alte device-uri compatibile, preluând cu succes atât rolul unei telecomenzi inteligente sau pe cel al unui player multimedia.

Preţ de la 2.500 lei, www.koyos.ro



Smart TV 55ES8000

Televizorul inteligent Samsung nu duce lipsă de nicio tehnologie actuală. În afară de faptul că poate afişa imagini la o calitate deosebită, chiar şi în format 3D, impresionează mai ales prin ecosistemul Smart TV creat, poate cel mai stufos şi mai variat dintre toate, cei de la Samsung implicându-se şi în parteneriate locale de servicii video-on-demand, cum ar fi Voyo sau SeeNow. Nu uităm de camera web integrată, un excelent accesoriu de socializare video prin intermediul Skype.

Smart TV-ul are şi rolul de mediaplayer, cu o listă generoasă de formate digitale acceptate, care pot fi redate atât prin intermediul reţelei cu tehnologie All-Share, cât şi prin soluţii de stocare conectate prin USB.

De asemenea, televizorul poate fi comandat cam prin orice mijloc sau gadget pe care îl avem la îndemână. Cu o telecomandă clasică, cu alta mai inteligentă, cu ajutorul unui Galaxy S III sau al tabletelor cu Android, cu o tastatură normală de computer sau mouse wireless, dar şi prin intermediul gesturilor sau al comenzilor vocale. Merită amintit că vestitul joc Angry Birds este disponibil în premieră pe un astfel de televizor, compatibil şi el cu comenzile prin gesturi.

Preţ: 12.000 lei, www.emag.ro



Laptopul Samsung Seria 9

Cu siguranţă că unul dintre cele mai apreciate ultrabook-uri de pe piaţă este modelul cu ecran de 15 inchi al Seriei 9, care impresionează atât prin aspectul unic şi premium, cât şi prin faptul că este foarte subţire şi uşor, având o grosime de 14,9 mm şi o greutate de numai 1,58kg.

Într-un corp atât de portabil, are destulă putere de procesare pentru asigurarea unui mediu de lucru stabil şi performant, atât în aplicaţii de business, cât şi în cele dedicate divertismentului multimedia.

Preţ de 5.800 lei, www.samsung.ro



Aer conditionat Samsung K Jungfrau Black

Cred că ultimul echipament electric la care vă gândeaţi că poate fi conectat la internet este un sistem de aer condiţionat. Modelul Jungfrau Black are conectivitate wireless şi posibilitatea de control de la distanţă prin intermediul internetului şi al unei aplicaţii dedicate pentru Android. Astfel că, dacă vreţi să găsiţi o temperatură adecvată când ajungeţi acasă, îl puteţi programa direct de pe smartphone în momentul în care plecaţi de la serviciu.

În plus, dispozitivul are un aspect elegant, pretabil chiar şi încăperilor cu design special, are funcţie automată de răcire sau de încălzire, după caz, şi nu-i lipseşte un filtru performant care reţine particulele de praf sau generatorul de ioni, pentru un aer cât mai curat şi mai fresh.

Preţ: 4.000 Lei



Nikon Coolpix S800c

Nikon Coolpix S800c este prima cameră foto cu sistem de operare Android. Aceasta încorporează un senzor BSI-CMOS de 16 megapixeli, un procesor Expeed C2, lentile cu un zoom optic 10x, ecran OLED de 3,5 inchi, memorie internă de 1,7GB, tehnologie USB 3.0, Wi-Fi, GPS şi capacitate de filmare la rezoluţii full HD. De manevrarea sistemului de operare se ocupă un procesor Cortex A9, asistat de o memorie RAM de 512MB. Practic, datorită sistemului de operare Android avem la dispoziţie funcţii tipice de smartphone, mai puţin pe cea de convorbiri telefonice. Pe S800C, utilizatorii vor putea să acceseze reţelele de socializare, de genul Google , Facebook şi Twitter, să navigheze pe internet sau să descarce tot felul de aplicaţii şi jocuri din Google Play.

Din octombrie va fi prezentă în România, la un preţ de aproximativ 2.000 lei.



HP Deskjet Ink Advantage 5525 e-All-in-one

În orice domeniu tehnologia evoluează. Aşa cum laptopurile au devenit ultrabook-uri, aşa cum telefoanele mobile s-au transformat în

smartphone-uri, aşa cum tabletele au devenit noile computere cu ecran tactil, aşa au evoluat şi imprimantele care pot fi mai nou conectate la internet. Multifuncţionalul HP 5525

e-All-in-one încorporează tehnologie HP Wireless Direct Printing care permite imprimarea directă de pe aproape orice dispozitiv mobil. De asemenea, este compatibilă cu serviciul HP ePrint, care permite imprimarea de la distanţă, prin intermediul internetului. La fel de utilă este şi posibilitatea scanării documentelor şi transmiterea lor prin e-mail, fără a mai fi nevoie de conectare la un PC.

Multifuncţionalul în format A4 HP Deskjet Ink Advantage 5525

Ae un preţ aproximativ de 500 Lei, www. hp.ro.



Camera Samsung NX20

Funcţiile conectate la internet nu aveau cum să stea departe nici de camerele foto. Una dintre cele mai interesante şi mai performante camere mirrorless Samsung, NX20, combină atât modul standard de fotografiere cu un control manual complet, cu filtre creative care fac inutilă prelucrarea ulterioară pe un computer şi cu noi funcţii Smart, şi ele în strânsă legătură cu internetul.

Datorită conectivităţii wireless integrate, utilizatorii pot folosi interfaţa camerei pentru a trimite imaginile direct celor dragi, sau le pot încărca pe reţele de socializare precum Facebook sau Picasa. Şi, pentru ca totul să fie şi mai high-tech, aceasta are opţiune care permite captarea imaginilor cu ajutorul altor dispozitive. De exemplu, cu ajutorul funcţiei Samsung Mobile Link putem folosi smartphone-ul Samsung Galaxy S III sau, de ce nu, o tabletă pe post de vizor electronic.



Leica M Monochrom

Noua cameră a celor de la Leica se distinge atât printr-o prezenţă clasică, deosebită, cât şi prin faptul că poate realiza fotografii numai în alb şi negru. Eliminarea filtrelor de culoare are ca efect realizarea unor fotografii clare, detaliate, de o calitate net superioară celor obţinute cu camerele color. Carcasa este construită din aliaj de magneziu, pe care s-a aplicat un strat de piele sintetică, lateralele superioare fiind finisate într-un crom vopsit negru. De asemenea, pentru protecţie superioară, ecranul LCD a fost acoperit cu un geam din safir.

Cele mai importante specificaţii constau într-un senzor full-frame de 26x36mm cu o rezoluţie de 18 Megapixeli, capacitate de fotografiere în format RAW necompresat, sensibilitate ISO de până la 10000, un ecran LCD de 2,5 inchi, fără să-i lipsească un viewfinder, un accesoriu important la fotografierea în condiţii de iluminare puternică.

În curând va fi disponibilă şi la f64.ro, la un preţ aproximativ de 8.000 euro.



Toshiba Satellite U-840W

Noul ultrabook Toshiba, Satellite U-840W, impresionează atât prin formele elegante, prin calitatea desăvârşită a construcţiei, cât şi prin formatul cinematic al ecranului, 21:9, fiind în acest fel targetat către cei pasionaţi de vizualizarea filmelor, în timpul lor liber, bineînţeles. În plus, pentru ca imaginile să fie însoţite de un sunet de calitate, vine echipat cu un sistem de difuzoare Harman Kardon, un nume important al industriei echipamentelor audio.

În rest, poate fi utilizat la orice sarcină de informare, office sau chiar la cele tipice mediilor profesionale, având tot ceea ce este nevoie pentru asigurarea unui mediu stabil de lucru.

Configuraţia constă într-un ecran de 14,4 inchi cu o rezoluţie de 1792x768 pixeli, un procesor Intel Core i5 la 1,7Ghz, 6GB memorie RAM, stocare pe generous hard disk de 500GB şi tehnologie USB 3.0.

Este disponibil şi în România la un preţ de aproximativ 4.800 lei, cu Windows 7 preinstalat. www.toshiba.com.ro.



Philips FWP3200

Amatorii de petreceri vor aprecia cu siguranţă noul sistem audio de la Philips, FWP3200, care are o putere de 300W RMS şi sistem de iluminare dinamică care pâlpâie în ritmul muzicii.

Acesta dispune şi de o staţie de andocare dublă compatibilă cu gadgeturile iPod şi iPhone care permite redarea muzicii concomitent de pe unul pe celălalt, aşa cum o fac DJ-ii adevăraţi.Pentru extinderea surselor audio, nu-i lipesc intrarea auxiliară sau porturi USB, sistemul fiind compatibil cu formatul digital MP3.

Utilizatorii au la dispoziţie şi o aplicaţie pentru iPhone cu funcţii avansate de DJ. Are un preţ de aproximativ 400 de euro, www.philips.com.



Asus U500VZ

Nu puţini sunt cei care preferă laptopurile cu ecran mai mare, motivele lor fiind lesne de înţeles. Trendul acum este însă ca dimensiunile acestora să scadă pentru a le face mai portabile, mai simplu de transportat.

Este şi cazul laptopului Asus U500VZ, unul cu ecran IPS de 15.6 inchi cu rezoluţie full HD, costumat în întregime în aluminiu, şi care are o grosime de până în 20mm şi o greutate de 2.06 Kg. Un echipament cu aspect şi finisaje elegante, dar şi cu o configuraţie care îl recomandă pentru o paletă largă de aplicaţii, atât din domeniul business cât şi al divertismentului multimedia sau gamingului de cea mai recentă generaţie.

Acesta este echipat cu un procesor quad-core Intel i7 la 2.1 Ghz, cu 8GB memorie RAM, cu o placă grafică Nvidia GeForce GT650 cu 2GB VRAM iar stocarea se face pe 2SSD-uri de 256GB dispuse în RAID. De asemenea, merită menţionat faptul că va avea drept sistem de operare noul Windows 8.

Spre sfârşitul lunii octombrie va fi disponibil şi în România, la un preţ de aproximativ 8500 Lei. www.asus.com.