Gadget

O nouă generaţie de ochelari de schi cu GPS au ajuns pe pârtie

16 dec 2013 480 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Compania Recon Instruments tocmai a lansat un nou sistem “heads-up dispaly(HUD) pentru ochelarii de schi, care ţi-aduce în faţa ochilor, în timp ce cobori pe pârtie, informaţii de genul: hărţi, viteză, temperatură şi diferite playlist-uri, scrie luxuo.com.

Modelul Snow 2 surprinde de asemenea timpul petrecut în aer în timpul unei sărituri pe pârtie, viteza, dar şi distanţele parcurse, cu ajutorul unui GPS integrat. Când sistemul de GPS e conectat la un Android compatibil sau la un  dispozitiv iOS, cel care poartă ochelarii “upgradaţi” poate să măsoare în timp real performanţele sale pe schiuri, dar şi să citească mesaje, să vadă liste de melodii sau agenda de contacte, chiar pe display-ul ochelarilor de schi. Recon Snow2  este de fapt a patra generaţie de HUD, doar că sistemul actual a fost desenat astfel încât să fie compatibil cu ochelari de la Oakley, Smith, Scott, Uvex, Apina , Birko şi Zeal .

Noul dispozitiv de la Recon e dotat cu un procesor dual core despre care compania spune că e de trei ori mai puternic ca predecesorul său şi are o baterie ce ţine cu 35% mai mult.  Snow 2 costă 399 de dolari şi se poate cumpăra de pe Apple.com dar şi de la magazine specializate pe echipamente de schi şi snowboard ce au parteneriate cu brandurile Smith, Oakley şi Zeal.