Gadget

Noutăţi din lume gadgeturilor

29 mai 2014 690 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie

Tableta Sony Xperia Z2 LTE

Dacă cumva sunteţi în căutarea unui companion permanent, uşor, subţire şi bun pentru o paletă diversificată de activităţi electronice, vă puteţi îndrepta atenţia către noua tabletă Sony Xperia Z2 LTE.

Aceasta are o siluetă de numai 6.4mm, o greutate de 439 de grame şi este rezistentă la apă, astfel că poate fi utilizată cu încredere în cele mai diverse situaţii, în deplasări sau acasă, pentru petrecerea timpului liber într-un mod plăcut.

Tableta Sony vă pune la  dispoziţie o fişă tehnică de ultimă oră, cu un ecran IPS de 10.1 inchi şi cu o rezoluţie 1920x1200, un procesor quad-core Snapdragon 801 tactat la 2.3Ghz, 3GB memorie RAM, stocare internă de 16GB expandabilă prin carduri microSD cu o capacitate de până în 128GB, o cameră principală de 8 Mpix şi încă una frontală de 2 Mpix, Wi-Fi de tip AC şi modul 4G, pentru accesarea internetului de aproape oriunde.

Este o tabletă performantă, bună pentru orice activitate mobilă compatibilă cu sistemul de operare Android şi are un preţ de aproximativ 2800 lei. www.emag.ro.

 

Samsung Galaxy K Zoom

Samsung au anunţat de curând noul phone-camera Samsung Galaxy K Zoom, un telefon inteligent cu funcţii foto avansate şi o siluetă mai subţire decât modelul anterior, ceea ce înseamnă că va fi mai uşor de purtat şi mai simplu de manevrat.

Terminalul Samsung are tot ceea ce este necesar pentru a oferi o experienţă completă de smart­phone, pentru orice gen de activitate portabilă. Acesta dispune de un ecran Super Amoled de 4.8 inchi cu o rezoluţie de 1280 x 720 pixeli, procesor performant cu şase nuclee, memorie RAM de 2GB, stocare internă de 8GB expandabilă prin carduri microSD de până la 64GB, Wi-Fi, transfer de date 4G şi un sistem de operare Android 4.4 Kit Kat.

Funcţiile foto-video sunt asigurate de o cameră cu un senzor BSI CMOS de 20.7 Megapixeli, lentile cu zoom optic 10x şi capacitate de filmare Full HD la 60 fps. Aveţi la dispoziţie nu mai puţin de 10 filtre creative şi  alte funcţii inteligente care vă pot ajuta să obţineţi rezultate deosebite.

Samsung Galaxy K Zoom are un preţ în jurul a 500 de euro. www.samsung.ro.

 

Canon Powershot G1X Mark II

Cu siguranţă există şi camere foto compacte care pot obţine rezultate foto comparabile cu cele ale aparatelor DSLR, care îi pot mulţumi chiar şi pe cei pretenţioşi.

Un astfel de exemplar este şi noua Canon Powershot G1X Mark II, care încorporează într-un corp compact tehnologie de ultimă oră. Aceasta are un senzor mare, comparabil cu al camerelor DSLR, cu o rezoluţie de 12.8 Megapixeli, lentile luminoase cu un zoom optic 5x şi stabilizare de imagine, sistem de focalizare performant în 31 de puncte, fotografiere în rafală la o viteză de 5.2 cadre pe secundă, până se umple cardul, şi filmare la rezoluţie full HD.

Poate veţi aprecia faptul că are un ecran articulat de 3 inchi, pentru abordarea unghiurilor dificile, şi că poate fi manevrată manual prin intermediul a două inele de control poziţionate în jurul obiectivului.

Pe www.f64.ro are un preţ de aproximativ 4000 de lei.

 

Sistem audio Yamaha ISX-B820

Adepţilor stilului minimalist le-ar putea face cu ochiul noul sistem audio Yamaha ISX-B820, care se poate integra fără probleme, prin prezenţa sa discretă şi aspectul premium, într-o amenajare interioară de bun gust. Pentru a ocupa un spaţiu cât mai mic, permite eliminarea suportului cu picior şi prinderea de perete.

Pe cât de simplu arată, pe atât de complex este în funcţiile audio oferite. Ritmurile preferate pot fi redate prin Bluetooth de pe device-uri portabile cu iOS sau cu Android, prin intermediul unui cd-player sau al unui port USB compatibil MP3. De asemenea, are sistem de andocare pentru iPhone sau iPod, conector auxiliar pentru atasarea altor surse audio şi radio FM.

Poate afişa ora exactă, are funcţie de alarmă şi este disponibil la comandă pentru un preţ de aproximativ 3400 lei. www.altex.ro.

 

ASUS ROG G750JZ

Cel mai nou laptop de gaming marca ASUS a aterizat şi la noi în ţară. Se numeşte ASUS ROG G750JZ şi este un echipament masiv de tip desktop-replacement cu un look care inspiră forţă şi putere, construit special pentru pasionaţi după cum o dovedeşte şi fişa sa tehnică.

Pe scurt, laptopul ASUS are un ecran generos cu o diagonală de 17.3 inchi şi o rezoluţie full HD, un procesor quad-core Intel Core i7, nu mai puţin de 32GB memorie RAM, stocare hibridă cu două unităţi SSD de 128GB dispuse în RAID 0, plus un hard disk de 1TB şi cea mai nouă placă grafică Nvidia GeForce GTX880M. Nu-i lipseşte tehnologie USB 3.0 sau Thunderbolt, slot pentru citirea cardurilor SD sau unitate optică bluray.

O configuraţie care poate asigura un comportament ireproşabil şi care îl recomandă atât pentru divertisment şi sesiuni de gaming cu o grafică complexă, cât şi pentru o paletă extinsă de activităţi profesionale.

ASUS ROG G750JZ are un preţ de aproximativ 9.000 de lei. www.asus.com.

Citiţi mai multe în ediţia de iunie a DA Premium, pe piaţă vineri 30 mai, doar împreună cu Ziarul Financiar.