Gadget

Multitasking. Gadgeturi multifuncţionale pentru acasă şi oraş

28 iul 2012 549 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie

Samsung Smart TV UE55ES7000

Pentru divertisment în propriul living Samsung a lansat un televizor pe măsură, cu o diagonală mare, funcţii diverse şi inteligente şi conexiune la internet Cel mai recent model pe tehnologie LED de la Samsung, UE55ES7000, are tot ceea ce e nevoie pentru home entertainment.

În primul rând ecranul are o diagonală de 55 inchi (140cm) cu o rezoluţie full HD, destul de mare pentru a oferi o experienţă totală, chiar şi în format 3D. Faţă de generaţia anului trecut, pe lângă deja clasicele telecomenzi, smartphone-uri sau tablete, acesta poate fi manevrat acum şi prin intermediul comenzilor vocale sau prin cel al gesturilor, camera web necesară acestor funcţii fiind încorporată în rama superioară. Şi, pentru a nu lăsa nimic la voia întâmplării, prin intermediul porturilor USB integrate putem conecta tastaturi sau mouse-uri, chiar şi wireless.

De asemenea, televizorul pune la dispoziţie mai multe aplicaţii inteligente, pentru informare sau divertisment, un browser de internet, precum şi Skype pentru videochat direct din confortul propriei canapele. Una dintre cele mai "cool" funcţii rămâne însă cea Social TV, care permite interacţiunea cu amicii sau prietenii de pe Facebook sau Twitter în timp ce urmărim ştirile.

Televizorul Smart Samsung este şi un adevărat mediaplayer digital, fiind compatibil cu majoritatea formatelor multimedia folosite la ora actuală, fie că sunt video, audio sau de origine fotografică. Acceptă drept surse multimedia atât soluţiile de stocare USB, cât şi reţeaua internă, având integrată tehnologia DLNA necesară.

Televizorul Samsung UE55ES7000 are un preţ de aproximativ 11.000 lei, www.samsung.ro

Nokia 808 PureView

Nokia 808 PureView impresionează în primul rând prin capacităţile sale fotografice, dovedindu-se poate cel mai avansat "phone-camera" de la ora actuală. Deşi este lăudat că ar avea o rezoluţie de 41 de megapixeli, fotografiile nu sunt salvate chiar la această dimensiune, ci este folosită o tehnologie de interpolare care combină până la 7 pixeli într-unul singur, pentru un rezultat final mai clar, fără zgomot şi cu un nivel ridicat al detaliilor.

Lentila Carl Zeiss a camerei are o diafragmă F/2.4, astfel că se va descurca destul de bine chiar şi în mediile mai slab luminate. De asemenea, smartphone-ul Nokia este capabil să înregistreze videoclipuri la rezoluţie full HD şi sunet stereo.

Celelalte specificaţii tehnice constau într-un ecran Amoled de 4 inchi, un procesor la 1.3 Ghz, 512 MB memorie RAM, stocare internă de 16 GB expandabilă prin carduri micro-SD, Wi-Fi, tehnologie NFC şi un sistem de operare Symbian Belle, de ajuns pentru asigurarea oricărui tip de activitate tipică unui smartphone, atât pentru comunicare, informare, cât şi pentru office mobil sau divertisment.

Nokia 808 Pureview are un preţ aproximativ de 3100 lei, www.nokia .ro.

MacBook Pro 15 inchi cu Retina Display

Cel mai nou portabil de la Apple, prezent acum şi în România, impresionează în primul rând prin designul deosebit, premium, costumat într-o carcasă din aluminiu mai subţire şi mai uşoară, de numai 2.02 kg în greutate şi 18mm în grosime, fiind în acest fel mult mai uşor de transportat. Apoi trebuie menţionat ecranul Retina Display de 15.4 inchi, capabil să afişeze imagini la impresionanta rezoluţie de 2880x1800 pixeli, mai clare şi mai frumoase ca în trecut.

După cum era normal, integrează şi cele mai recente tehnologii hardware: procesor Intel Core i7 quad-core la 2.3Ghz, sistem grafic cu două plăci video, o Nvidia GeForce GT650M şi una Intel HD4000, nu mai puţin de 8GB memorie RAM şi stocare pe un SSD de 256GB. Nu uităm nici de tehnologii de genul Intel Thunderbolt sau USB 3.0 care îşi vor dovedi cu siguranţă utilitatea.

Portabilul este disponibil la un preţ de aproximativ 11.000 lei pe www.istyle.ro.

Audio Pro Living LV2E

Pentru extinderea capacităţilor audio ale laptopului perechea de boxe wireless Living LV2E de la Audio Pro sunt o soluţie stilată, mai ales când sunt disponibile îmbrăcate în piele, în trei culori clasice: alb, roşu sau negru,

Ambalajul fashion nu exclude preformanţa. Boxele încorporează amplificatoare din clasa D cu o putere totală de 100W, nu e nevoie decât să le conectaţi prin USB printr-un transmiţător special la laptop sau computer. Transmiterea semnalului se realizează printr-o reţea wireless dedicată, iar streaming-ul nu suferă pierderi şi se ridică la calitatea unui CD audio. Prin intermediul aceluiaşi transmiţător puteţi reda muzică şi de pe alte playere audio.

Boxele au un preţ de aproximativ 750 euro, www.audiopro.com.

Sony Cybershot RX100

Sony sunt deja recunoscuţi pentru calitatea compactelor lor, atât din punctul de vedere al construcţiei, cât mai ales al rezultatelor foto şi video. Compania va lansa în curând un nou model RX100 care se va poziţiona imediat ca noul lor vârf de gamă.

Pe lângă designul stilat, dedicat unei clientele aparte, noul model are şi o fişă tehnică chiar interesantă pentru o compactă: un senzor mare, de 1 inchi, de tip Exmor CMOS cu o rezoluţie de 20 de megapixeli, lentile Vario-Sonnar T cu un zoom optic 3.6x şi diafragmă F/1.8-4.9, un procesor împrumutat de la suratele profesioniste cu obiective interschimbabile, o viteză de fotografiere în rafală de maximum 10 fps, un ecran LCD de 3 inchi şi, după cum era normal, o capacitate de înregistrare video la rezoluţii full HD. În plus, veţi avea la dispoziţie funcţii creative şi automate la fel de performante, care vă vor stimula latura artistică.

Noua Sony RX100 va avea un preţ de aproximativ 700 euro, fiind disponibilă din luna august. www.sony.com.

Bogdan Petre, www.imidoresc.ro