Gadget

În stil coreean

31 mar 2011 44 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie

Este un echipament destul de masiv, cu o ţinută masculină, fără muchii curbate şi ondulate cum am mai văzut la alte modele tot Samsung. Un reprezentant al ca­te­goriei laptop-desktop, cu o gro­si­me maximă de 37 mm şi o greutate de 2,6 kg, care va părăsi biroul de lucru foarte rar.

As­pectul ge­ne­ral este cel al unui echi­­pa­ment ele­gant, serios, cu fi­nisaje de ca­litate, robust, făcut să fie utili­zat timp îndelungat. Sobrietatea construcţiei se vrea îndulcită prin diversitatea materialelor şi nuanţelor negre-argintii utilizate, dar şi prin modelul de pe capac care reflectă radial lumina, creând un efect atractiv. Pe acelaşi capac nu am apreciat prezenţa plasticului lucios, prea îngăduitor cu dezagreabilele amprente.

Prezenţa sa este completată şi printr-o configuraţie tehnică pe măsură, făcută să "duduie" în cele mai diverse programe. Amintim doar de procesorul Intel Core i5 la 2,67 Ghz, de cei 4GB memorie de RAM sau de placa grafică Nvidia GeForce GT 330M, detalii tehnice care pot asigura suportul de lucru în orice aplicaţie am avea nevoie, chiar şi în cele mai solicitante cu resursele hardware. Poate fi folosit atât pentru activităţile zilnice în suitele office, la navigarea pe internet sau la pre­lucrarea fotografiilor, dar şi la editarea şi convertirea materialelor video full HD, la nivel de amator sau semiprofesionist. Calităţi care îi pot mulţumi chiar şi pe unii profesionişti atunci când lucrează în condiţii de portabilitate, departe de workstationul dedicat de la birou.

Şi pentru că nu totul înseamnă muncă în viaţa noastră, RF510 poate fi şi un partener pentru distracţie, având capacitatea de a manevra fişiere multimedia complexe la rezoluţii full HD şi chiar jocuri de generaţie mai nouă, cu parametrii setaţi la valori medii. Com­por­tamentul ireproşabil este pus în valoare şi prin viteza de transfer al datelor, având la dispoziţie două porturi USB 3.0, port de reţea Gigabit şi conexiune Wireless de tip N.

Din păcate, capacităţile sale multimedia nu sunt susţinute şi de o rezoluţie pe măsură, cea de 1366x768 pixeli afişată fiind cam mică în comparaţie cu dimensiunile generoase ale ecranului, aici fiind loc de un posibil upgrade.

Tastatura este mare şi spaţioasă, un accesoriu care oferă un suport excelent pentru redactarea rapidă şi confortabilă. Remarcăm faptul că este şi eficient rigidizată, fără să flexeze în interior chiar şi la o tastare energică.

Autonomia este aproape decentă, privind din perspectiva unui laptop pe care îl vom deplasa foarte rar de pe birou şi în special pe distanţe scurte. Utilizat pentru redactare şi navigare pe internet, cu wi-fi-ul activat şi luminozitatea setată la jumătate, plus un mouse pe fir conectat, ne-a asi­gurat un timp de lucru de aproape două ore şi 40 de minute.

Samsungul RF510 poate fi găsit pe emag.ro la un preţ de aproximativ 3.799 lei.

www.imidoresc.ro

Caracteristici tehnice

Pro

Contra