Gadget

Gadgeturi pentru relaxare

29 iul 2013 730 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie

Olympus TG-2

Celor care preferă să petreacă vacanţele pe o plajă însorită, pe marginea unei piscine sau chiar într-o aventură în inima munţilor s-ar putea să le facă cu ochiul compacta TG-2 de la Olympus, o cameră construită să reziste cu succes în condiţii dificile. Aceasta este rezistentă în apă până la o adâncime de 15 metri, suportă presiunea exercitată de forţe de greutate de până la 100 Kg şi şocul unei căderi de la o înălţime de 2,1 metri.

 Dar, pe lângă capacităţile sale fizice, promite obţinerea unor rezultate foto-video de calitate. TG-2 dispune de un senzor de 12 Megapixeli cu retro-iluminare, lentile luminoase cu diafragmă maximă f/2.0, zoom optic 4x şi capacitate focalizare de la numai 1cm distanţă de subiect, fotografiere în rafală de 5cps şi filmare full HD.  Nu-i lipseşte un modul GPS pentru geocodarea fotografiilor şi este compatibilă cu carduri FlashAir ce permit transferul imaginilor direct pe un smartphone sau tabletă.

Pe www.f64.ro are un preţ de aproximativ 1.900 lei.

Toshiba Satellite U920T

Persoanelor dinamice care au nevoie să îşi desfăşoare activitatea de business de oriunde s-ar afla, fie că sunt într-o călătorie de afaceri sau în vacanţă, Toshiba le propune ultrabook-ul hibrid Satellite U920T. Printr-un sistem de culisare, acesta poate fi utilizat atât ca laptop, cât şi ca tabletă, în funcţie de preferinţe. Este un portabil elegant, cu materiale şi finisaje de calitate, are  o construcţie robustă, făcută pentru o utilizare intensă, dar şi o greutate de numai 1,52 kg, astfel că poate fi transportat şi manevrat fără prea mare efort din partea utilizatorului. 

În acelaşi timp dispune de configuraţii puternice, care permit accesarea fără reţinere atât a aplicaţiilor profesionale, cât şi a celor dedicate divertismentului multimedia, chiar şi la rezoluţii full HD. Modelul de top are un ecran tactil de 12.5 inchi, un procesor Core i5, stocarea se face pe un SSD de 128GB şi nu-i lipseşte tehnologia WiDi pentru redarea imaginilor prin conexiune fără fir pe televizoare sau ecrane mai mari compatibile.

Poate fi achiziţionat la un preţ de aproximativ 4.700 lei, beneficiind de garanţia „No Matter What“ de la Toshiba. www.toshiba.ro

Sony DSC-HX50

Suntem în continuare în plin sezon al vacanţelor de vară, aşa că utilitatea unei camere foto în aceste momente nu poate fi contestată. Sony a prezentat de curând în România noua compactă cu superzoom DSC-HX50, perfectă pentru cei care vor să surprindă o varietate de subiecte în călătoriile lor, de la peisaje de vis şi până la detaliile unei clădiri celebre sau forfota dintr-o piaţă aglomerată în timpul unui festival.

Utilizatorii au la dispoziţie un senzor BSI-CMOS de 20.4 Mpix care promite un comportament foarte bun în condiţii de iluminare redusă, lentile cu zoom 30x, stabilizare optică eficientă şi focalizare tip macro de la o distanţă de 5cm, un ecran de 3 inchi, capacitate de fotografiere în rafală de 10cps şi filmare full HD. Bineînţeles că dispune de funcţii inteligente ce permit realizarea unor fotografii reuşite fără prea multe cunoştinţe de profil, dar şi efecte creative ce vor da o tentă inedită imagi­nilor. Dispune de modul Wi-Fi, astfel că poate fi comandată de la distanţă prin intermediul unui smartphone.

Pe www.f64.ro are un preţ de aproximativ 1.900 lei.

Opţional pot fi achiziţionate un vizor electronic, bun la fotografierea în lumină puternică, sau o husă, utilă pentru transport şi protecţie.

Philips DesignLine

Într-un living amenajat cu stil, conform celor mai moderne tendinţe, trebuie aşezat un televizor care să nu perturbe armonia întregului spaţiu. Iar noul model Philips DesignLine poate fi alegerea potrivită, atât datorită designului exclusivist, cât şi performanţelor premium.

Utilizatorii se vor bucura de imagini deosebite pe un ecran cu o diagonală de 55 inchi (140cm) şi rezoluţie full HD, experienţa vizionării fiind amplificată de tehnologia Ambilight XL pe trei laturi şi de sunetul oferit de sistemul audio cu o putere de 30W RMS.

Nu-i lipsesc funcţiile inteligente de nouă generaţie. Oferă acces la aplicaţii conectate la internet, având conexiune Wi-Fi integrată, controlul realizându-se cu ajutorul unei telecomenzi cu tastatură integrată şi pointer. Are funcţie Miracast, care permite redarea imaginilor de pe dispozitive portabile compatibile de genul laptopurilor sau smartphone-urilor, şi tehnologie 3D pentru cei care preferă acest format atât la vizionarea filmelor, cât şi la jocuri.

Philips DesignLine poate fi achiziţionat pentru suma de 14.000 lei, în preţ fiind incluse atât transportul cât şi montajul. www.philips.ro.