Gadget

Gadgeturi pentru detalii

29 apr 2013 529 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie

Gadgeturi pentru cei ce vor să surprindă lumea în detaliu.

Sony  BRAVIA KD-84X9005

Experienţa vizuală trece la un nivel superior, televizoarele Ultra HD, cu o rezoluţie de 4 ori mai mare decât cea full HD, fiind acum disponibile comercial.

Primul televizor de acest gen care poate fi cumpărat în România este marca Sony, are o diagonală

imensă, de 84  inchi (2,14 metri), şi o rezoluţie de 3840x2160 pixeli. Încorporează tehnologie de imagine 4K X-Reality PRO care promite imagini de o calitate excelentă atât în format 2D cât şi în cel 3D. De asemenea, poate converti fără probleme imagini video Bluray 3D full HD la rezoluţie 4K.

Iar pentru o experienţă completă, televizorul dispune de un sistem de sunet performant cu 10 boxe care dezvoltă o putere de 50W. După cum era de aşteptat, oferă acces prin internet la platforma dedicată Sony, implicit la aplicaţii special concepute, dar şi la conţinut video 4K gratuit.

Modelul 4K Sony este disponibil la comandă contra sumei de 26.000 de euro, termenul de livrare fiind între 4 şi 6 săptămâni. În preţ sunt incluse livrarea şi

instalarea, precum şi suportul tehnic personalizat în funcţie de caracteristicile locului în care va fi amplasat. www.sonycenter.ro

HTC One

HTC One este unul dintre cele mai apreciate smartphone-uri la ora actuală, datorită construcţiei premium, dar mai ales datorită ca­racteristicilor tehnice şi funcţiilor multimedia performante.

Fişa tehnică îl recomandă ca fiind unul dintre cele mai puternice smartphone-uri cu Android ale momentului: are un ecran de 4.7 inchi cu rezoluţie Full HD, procesor quad-core tactat la 1.7GHz, memorie RAM de 2GB, stocare internă de 32 sau 64GB extensibilă prin carduri microSD, NFC, suport MHL (Mobile High-Definition Link) care permite redarea conţinutului multimedia pe ecrane mai mari, Wi-Fi la standard AC de generaţie nouă şi acumulator de 2300 mAh. 

Capitolul foto-video este asigurat de o cameră de 4 Megapixeli cu tehnologie Ultrapixel şi diafragmă f/2.0 care promite rezultate foarte bune chiar şi în condiţii dificile de iluminare.

De asemenea, poate lua cu succes rolul unei telecomenzi universale pentru că în butonul de pornire a fost încorporat un port infraroşu. Funcţiile multimedia sunt completate de un sistem audio performant Beats şi de două difuzoare stereo frontale.

Utilizatorii au la dispoziţie pe ecranul principal aplicaţia BlinkFeed în care sunt afişate dinamic ştirile din domeniile sau reţelele de socializare favorite precum şi fluxurile de informaţii la care sunt abonaţi.

La Orange România are preţuri de pornire de la 239 euro, în funcţie de abonamentul ales.

Samsung NX300

Noua cameră mirrorless Samsung NX300 atrage în primul rând prin aspectul uşor retro, dar totuşi modern, cu materiale şi finisaje la calitate premium. Rama superioară este me­talică, iar partea frontală şi gripul proeminent au fost acoperite cu o imitaţie de piele care oferă o aderenţă mai bună la prindere. Camera este disponibilă în culorile alb, negru şi maro.

Are un senzor APS-C CMOS de 20.3 Mega­pixeli, un sistem performant de focalizare hibrid, plajă ISO între 100 şi 25.600, un ecran AMOLED tactil şi rabatabil de 3.31 inchi, o viteză de fotografiere în rafală de 8.6 cps şi poate filma la rezoluţii full HD. Poate fi controlată printr-o interfaţă hibridă, apelabilă atât prin funcţii tactile, cât şi prin intermediul butoanelor fizice.

Bineînţeles, are conexiune Wi-Fi care permite transferul foto­gra­fiilor şi videoclipu­rilor pe smartpho­ne-uri sau tablete, redarea pe dispozitive compatibile, precum şi urcarea lor pe reţelele de socializare favorite. De asemenea, pentru a da o altă savoare fotografiilor, utilizatorii au la dispoziţie o suită interesantă de efecte şi filtre creative de genul „Creion colorat“, „Acuarelă“, „Schiţă în ulei“, „Schiţă cu cerneală“ sau „Culori acrilice“.

Samsung NX300 are un preţ de aproximativ 3.600 lei împreună cu un obiectiv 18-55mm. Merită amintit că la pachet are inclusă aplicaţia de prelucrare foto Adobe Lightroom. www.f64.ro

Nikon Coolpix A

Nikon a lansat prima lor compactă în format DX cu senzor de ca­meră DSLR, dedicată celor pretenţioşi, care vor performanţă şi ima­gini de calitate chiar şi de la o cameră mică, discretă şi uşor de purtat.

Camera are o carcasă rezistentă construită din aliaj de magneziu, dispune de un senzor CMOS de 16.2 Megapixeli, de lentile fixe de 18.5mm cu o diafragmă luminoasă f/2.8, ecran LCD de 3 inchi, capacitate de fotografiere RAW, rafală la 4fps şi înregistrare video full HD.

Utilizatorii vor aprecia posibilităţile avansate de control manual, camera având rotiţe separate pentru schimbarea diafragmei şi a timpului de expunere, precum şi un inel de focalizare aşezat în jurul obiectivului. De asemenea, interfaţa grafică a meniului este moştenită de la aparatele foto DSLR.

Nikon Coolpix A are un preţ de aproximativ 4500 lei, www.f64.ro