Gadget

Gadgeturi de vacanţă

01 iun 2013 3129 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie

Olympus Pen E-P5

În orice călătorie trebuie să avem în bagaje o cameră foto care să facă fotografii, dar să şi filmeze la o calitate foarte bună.

Olympus tocmai au lansat Pen E-P5, o cameră mirrorless premium cu un design inspirat de la un model cu film de 35mm în vogă acum nu mai puţin de 50 de ani, Pen F.

Pentru rezultate deosebite utilizatorii au la dispoziţie un senzor TruePic VI Live MOS de 16 Mega­pixeli, un sistem de focalizare Fast AF şi altul de stabilizare pe 5 axe, un ecran LCD tactil şi înclinabil de 3 inchi, o plajă ISO cu valori cuprinse între 100 şi 25.600, plus cel mai scurt timp de expunere pentru o astfel de cameră, de 1/8.000 sec., valoare comparabilă cu a aparatelor DSLR profesionale şi o viteză de fotografiere în rafală de 9cps.

Bineînţeles, poate filma la rezoluţii full HD şi integrează funcţii automate performante care pot ajuta la obţinerea unor rezultate reuşite fără a fi nevoie de prea multe cunoştinţe de profil. Pe de altă parte, utilizatorii avansaţi vor aprecia faptul că oferă şi un control manual complet.

Şi cum este o cameră de nouă generaţie, în ciuda look-ului retro, nu-i lipseşte un modul Wi-Fi încorporat pentru a fi conectată la smartphone-uri şi tablete cu iOS sau Android.

Împreună cu un obiectiv de 14-42 mm are un preţ de 5.000 lei, www.f64.ro.
 

Nokia Lumia 925

Cei care preferă să călătorească „light“, fără prea multe electronice sau bagaje, vor aprecia cu siguranţă un smartphone cu funcţiile unui minicomputer de buzunar, dar şi cu capacităţi foto-video performante, de folos chiar şi în condiţii de iluminare slabă sau în cele dinamice.

Recent lansat, Nokia Lumia 925 atrage atât prin designul premium, cât şi datorită faptului că este mai subţire şi mai uşor decât modelul de top anterior, Lumia 920.

Are un ecran Amoled de 4.5 inchi care afişează o rezoluţie de 1280x768 pixeli, procesor dual-core la 1.5Ghz asistat de un chipset grafic Adreno 225, 1GB memorie RAM, stocare internă de 16GB completată de un spaţiu suplimentar de 7GB pe internet în Skydrive, totul funcţionând pe bazele sistemului de operare Windows Phone 8. Are o cameră cu optică Carl Zeiss, stabilizare, senzor de 8 Megapixeli şi atât de apreciata tehnologie Pureview.

În călătorii sunt de mare ajutor la orientare şi la descoperirea punctelor de interes hărţile Nokia care au posibilitatea descărcării complete pentru a nu face trafic inutil de date în timp ce vă aflaţi în roaming. Trebuie remarcat că este compatibil cu tehnologiile de transfer LTE/4G care acum sunt prezente şi la noi în ţară.

Din luna iunie va fi disponibil pe cele mai importante pieţe ale Europei, la un preţ estimativ de 470 euro. www.nokia.com
 

Acer Aspire P3

Dacă în vacanţă trebuie totuşi să păstraţi legătura cu jobul, o tabletă uşoară, dar performantă cu Windows 8 poate fi mult mai utilă decât un smartphone.

Recentul model Acer Aspire P3 are un ecran IPS cu o diagonală de 11.6 inchi şi configuraţii diverse tip ultrabook care permit accesarea atât a aplicaţiilor profesionale, cât şi a conţinutului multimedia dedicat divertismentului.

Puteţi opta pentru procesoare Intel Core i3 sau Core i5, pentru stocare internă pe SSD-uri cu o capacitate de 60GB sau 120GB, în timp ce cantitatea de memorie RAM porneşte de la 2GB. Mai are o cameră de 5 Megapixeli, tehnologie USB 3.0 şi o autonomie de până în 6 ore. Pentru o productivitate sporită, utilizatorii au la dispoziţie o husă cu tastatură încoporată. Greutatea totală nu depăşeşte 1,4 kg, astfel că poate fi transportată şi manevrată cu destulă uşurinţă.

Acer Aspire P3 are preţuri de pornire de la 2.900 lei, www.acer.com.