Gadget

Gadgeturi de primăvară

01 mai 2011 343 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie

1. Sony Vaio F 3D

Vaio F, portabilul multimedia de la Sony, este prezent acum şi în România. Este primul laptop Vaio cu capacităţi de vizualizare în 3D, prin intermediul unei tehnologii active care afişează alternativ imagini full HD la o viteză de 240 cps. Configuraţia modelului de vârf constă într-un ecran cu o diagonală de 16 inchi şi o rezoluţie de 1920x1080 pixeli, un procesor Intel Core i7-2630QM la 2Ghz, nu mai puţin de 8 GB memorie de RAM, un hard disk de 640GB la 7200rpm, unitate bluray writer şi o placă grafică Nvidia GeForce GT 540M. Detalii tehnice care pot susţine atât divertismentul multimedia la rezoluţii full HD, jocuri 3D de ultimă generaţie cât şi convertirea conţinutului video din 2D în 3D. Şi accesoriile pot fi la fel de utile - controlul automat al luminozităţii, camera web HD Exmor sau tastatura cu iluminare de fundal.

La pachet cu o pereche de ochelari, are un preţ de aproximativ 8.500 de lei, www.sonycenter.ro.

2. Panasonic HDC-TM900

Cei de la Panasonic au schimbat iarăşi generaţiile de camere video şi, anul acesta, prezintă modelul HDC-TM900. Aceasta poate înregistra imagini video la rezoluţii 1080/50p la o calitate deosebită, cu o coloristică mai bună, detalii şi nuanţe mai fin redate, graţie sistemului 3MOS utilizat şi pe echipamentele profesionale. Are un senzor de 9.15 megapixeli, un obiectiv Leica Dicomar F1.5 cu stabilizator de imagine Power O.I.S. şi zoom optic 12x, stocare internă de 32GB extensibilă prin carduri SDXC, plus un ecran LCD tactil de 3.5 inchi. Este o cameră video care poate surprinde şi fotografii reuşite la 14.2 megapixeli, calitatea acestora fiind asemănătoare celor obţinute cu camerele foto compacte.

Şi, cum 3D-ul este un subiect de actualitate, TM-ul 900 poate obţine imagini video în acest format daca i se ataşează obiectivul special VW-CLT1.

Camera are un preţ de aproximativ 5.000 de lei iar obiectivul 3D costă 1.299 lei, www.panasonic.ro.

3. Philips SoundHub 9000

Spaţiul mic dintr-un living nu înseamnă neapărat şi lipsa unor sisteme audio-video de calitate, cu ajutorul cărora să ne relaxăm sau să ne distrăm. Pentru asta ne putem îndrepta atenţia către un sistem home cinema care poate reda atât filme cât şi muzică. Un astfel de echipament poate fi şi modelul Philips SoundHub 9000, un sistem compact 2.1 cu un aspect minimalist şi elegant. Oferă suport complet pentru divertismentul multimedia în cele mai noi şi mai performante forme ale lui având unitate optică bluray compatibilă atât cu formatele dvd-video mai vechi pe care le scalează la rezoluţii full HD cât şi cu cele de ultimă generaţie 3D. De asemenea, are soluţie de andocare pentru iPhone şi conectivitate Wi-Fi şi Ethernet pentru streaming prin intermediul reţelei. Are şi funcţie Net TV cu aplicaţii video-on-demand pentru extinderea capacităţilor de entertainment. Nu îi lipseşte portul USB sau slotAul SDHC de pe care se pot rula melodii în formatele AAC, MP3, WAV, WMA, fotografii GIF, JPEG, JPEG HD, JPEG Progressive, PNG sau materiale video AVCHD, DivX Plus HD, MPEG1, MPEG2, MPEG4, WMV HD.

Va fi disponibil din luna mai la un preţ de aproximativ 3.300 de lei, www.philips.ro

4. Canon 60D

Canon-ul 60D este o cameră foto DSLR din gama de mijloc, dedicată celor care vor să lase în urmă amatorismele şi să se ocupe de fotografie la modul mai serios. Aceasta are un senzor CMOS APS-C de 18 Megapixeli, procesor performant DIGIC 4, sistem de focalizare automată în 9 puncte, ecran LCD rabatabil de 3 inchi, ISO între 100 şi 6400, o viteză de fotografiere în rafală de 5.3 cps şi posibilitatea de înregistrare video la rezoluţii full HD.

Pentru cei care vor să experimenteze diverse efecte vizuale, Canon pune la dispoziţie o gamă de filtre creative care pot fi aplicate imaginilor direct din cameră, imediat ce acestea au fost realizate, permiţând testarea rezultatelor imediat după captură. Filtrul ãGrainy B/W" creează fotografii stil documentar ori reportaj iar ãMiniature" reproduce fotografia tilt-shift pentru un rezultat miniaturizat. Efectul Toy Camera ajustează tonalitatea culorilor, iar Soft Focus permite atenuarea fotografiile, rezultatul constând în detalii mai catifelate.

Pe www.f64.ro, împreună cu obiectivul Canon 18-135mm F/3.5-5.6 IS, are un preţ de aproximativ 5.799 de lei.

5. Apple iPad 2

Cea mai titrată tabletă la ora actuală este prezentă la vânzare şi pe rafturile magazinelor româneşti. Este mai uşoară, mai subţire şi mai puternică decât modelul precedent. Manevrarea ei se realizează natural şi simplu, astfel că poate fi un echipament la fel de util pentru navigarea pe internet, verificarea email-urilor, vizionarea filmelor sau cititul cărţilor preferate. Cel mai dotat iPad 2 vine cu un ecran de 9.7 inchi care afişează o rezoluţie de 1024x600 pixeli, un procesor dual-core Apple A5 la 1 Ghz, stocare pe 64GB, Wi-Fi N, Blluetooth şi modul 3G.

Pe www.koyos.ro are un preţ de aproximativ 4.499 de lei.

6. Nokia E7

E7, prezentat de către cei de la Nokia ca fiind urmaşul lui Communicator, este disponibil la comercializare şi în România. Este un smartphone elegant şi solid cu tastatură qwerty culisabilă, cu acel aspect tipic de business cu care ne-au obişnuit producătorii finlandezi. Fişa sa tehnică cuprinde un ecran tactil AMOLED de 4 inchi cu o rezoluţie de 640x360 pixeli, o memorie internă de 16GB, cameră de 8 megapixeli care filmează în HD la rezoluţii de 720p, ??GPS, W-LAN, transfer de date la viteze HSDPA (max 10.2 mbps) şi un sistem de operare Symbian 3.

Un instrument care îşi poate dovedi utilitatea în cadrul mediilor de business datorită compatibilităţii cu serverele Exchange sau suportului pentru conexiuni VPN Cisco şi Juniper. Dispune şi de protecţie F-Secure Anti-theft prin intermediul căreia se poate bloca, şterge şi localiza în cazul pierderii sau furtului.

Fără abonament, are un preţ de aproximativ 2.500 de lei, www.nokia.ro.

www.imidoresc.ro