Gadget

De la pager la iPhone. Cu ce se "îmbracă" partenerul firmei de consultanţă Ascendis

25 iul 2011 1058 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
De la pager la iPhone. Cu ce se "îmbracă" şeful firmei de consultanţă Ascendis

Florin Rădulescu, partener la firma de consultanţă Ascendis, a lucrat în telecom încă din 1993-1994 şi i-au trecut prin mână de la cele mai rudimentare aplicaţii , ("vârfuri" la vremea respectivă), până la noutăţile din acest moment. "Am utilizat multe tipuri de pagere, telefoane şi agende electronice cu acces la date. Am folosit implementări ale Symbian, Windows Mobile, Android şi în ultimul timp, iOS. Am folosit şi eBook Reader de la Sony pentru cărţi şi notări pe text. Acum m-am stabilizat la triada iPhone, iPad şi MacBook Pro pentru gama atât de diferită de aplicaţii funcţionale la care există acces. Deşi folosesc şi un Nexus One cu Android la zi, prefer gama de aplicaţii de pe AppStore. E disponibilă pentru toate cele trei echipamente Apple."

În afara funcţiei de telefon mobil a iPhone-ului, folosesc pe toate cele trei Apple:


* aplicaţii e-mail pentru mai multe conturi personale şi profesionale, concomitent

* aplicaţii de management al timpului implementate cu sincronizare online cu Google Calendar, astfel încât să pot actualiza calendarul folosind apoi orice alt dispozitiv cu acces internet.

* programe pentru prezentări PowerPoint la clienţi

* acces la conturile reţelelor de socializare de interes personal sau business.

* soft de navigaţie GPS pentru a găsi mai rapid adresele locurilor de întâlnire cu clienţii sau pentru vacanţe (iGo Primo)

* aplicaţii pentru rezervări hoteliere online facute din mers

* informaţii financiare (curs valutar, conversii, evoluţii)

* aplicaţii tip agendă de notiţe (Springpad, Moleskine, VoiceMemos, Evernote). Cele mai multe din ele cu sincronizare online accesibile de pe alte calculatoare sau echipamente

* program de scanare, recunoaştere şi stocare a cărţilor de vizita care te scapă de grija păstrării lor în format de hartie.

* aplicaţiile iBooks şi Kindle cu care citesc cărţi profesionale şi literatură precum şi documentaţii ori manuale în format pdf.

Am ieşit din tot felul de situaţii limită datorită accesului rapid la internet, aplicaţiilor multimedia sau GPS ale acestor dispozitive:

* Un curs important, cu manageri şi directori importanţi în jurul mesei. 40 de grade afară. Aerul condiţionat cedează şi temperatura creşte rapid în sala mică de curs. Laptopul se încălzeşte şi se bochează repetat făcând imposibilă rularea prezentării. Cursul pare compromis iar agenda trebuie reconsiderată. Un telefon rapid colegului de la birou face ca prezentarea Powerpoint să ajungă în iPhone. Conectat prin cablul multimedia la proiector, după 20 de minute, prezentarea e din nou pe ecran. Clientul e mulţumit că ne-am încadrat în timpul alocat cursului.

*Atelier în cadrul unei conferinţe cu audienţă numeroasă. Echipamentele sălii se încăpăţânează să nu afişeze prezentarea pregătită şi adusă pe memoria externă. Cu adaptorul necesar prezentarea trece pe iPad si cu el în mână, circulând printre participanţi, workshopul continuă într-o variantă inedită.

Citiţi în După Afaceri Premium de vineri care sunt gadgeturile de care sunt dependenţi oamenii de afaceri din România.