Gadget

Canon Pixma MG8150 - trei în unu

19 aug 2011 116 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie

Multifuncţionalele au câştigat în popularitate datorită faptului că oferă cele mai importante funcţii adiacente lucrului cu computerul (printare, scanare, copiere) într-un corp compact, comod de aşezat în spaţii mici, şi la preţuri din ce în ce mai accesibile. Echi­pamentul Canon Pixma MG8150 încor­porează toate cele trei funcţionalităţi enu­merate mai înainte, fiind dedicat în special uzului casnic sau birourilor cu puţini utilizatori.

Acesta are format A4 şi funcţionează pe tehnologie cu jet de cerneală, culorile fiind împărţite pe şase cartuşe, astfel că poate fi înlocuit doar cel epuizat. De amintit e şi car­tuşul separat cu cerneală gri, util la obţinerea unor printuri monocrome neutre, de calitate profesională, precum şi a unor gradaţii tonale mai bune la imprimarea color.

Echipamentul are port USB pentru conectarea la PC, port Ethernet, dar şi modul wireless pentru conectarea la reţea, precum şi cititor de carduri sau slot USB pentru co­nectarea memoriilor portabile. De asemenea, se manevrează simplu, fără operaţiuni sau setări complicate, prin intermediul meniului intuitiv, apelabil prin butoane tactile. Foarte importante sunt şi suitele software de genul "MP Navigator EX" sau "Solution Menu Ex" puse la dispoziţie de Canon, prin intermediul cărora se pot utiliza toate funcţionalităţile prin intermediul calculatorului.

Printarea poate fi realizată din reţea, prin conexiune fizică USB, de pe memorii USB, dar şi direct de pe carduri foto, dimensiunea maximă a documentelor printate fiind A4 la rezoluţie de 9600x2400 dpi şi la viteze de 12.5 ppm în alb-negru sau 9.3 ppm color. Totuşi, printarea unei fotografii color la calitatea maximă este o sarcină mai migăloasă- un format 10x15cm este gata cam în 20 de secunde.

Fotografiile pot fi printate atât de pe computer, dar şi direct de pe o memorie USB sau de pe un card foto, aparatul oferind posibilitatea unei previzualizări şi minime ajustări prin intermediul ecranului LCD de 8.8 cm. Utilizatorii pot printa singuri propriile fotografii în doar câţiva paşi simpli, calitatea acestora, chiar şi în format A4, fiind la nivel de laborator. De asemenea, prin intermediul software-ului "HD Movie Print", Canon oferă posibilitatea imprimării unor cadre statice din videoclipurile realizate cu camerele aceluiaşi brand.

Copierea este cea de-a doua funcţie a sa, a cărei utilitate nu poate fi contestată, copiile fiind aproape identice cu originalele. Echipa­mentului îi lipseşte totuşi un alimentator automat - ADF, mai util la copierea docu­mentelor voluminoase.

A treia funcţionalitate, dar nu cea din urmă, este scanarea, utilă pentru transferul documentelor în format digital. Acestea pot fi salvate pe computer, dar şi pe o memorie USB. De asemenea, utilizatorii au la dispoziţie şi funcţia software "OCR" pentru recunoaşterea optică a caracterelor. Fotografii entuziaşti vor aprecia cu siguranţă şi posibilitatea scanării negativelor foto de 35mm la o rezoluţie maximă de 4800 x 9600 dpi.

Are un preţ de aproximativ 12.700 lei. De asemenea, costul tuturor cartuşelor însumează aproximativ 350 lei.

www.imidoresc.ro

Caracteristici tehnice

Pro

- Printuri de calitate, chiar şi cele foto

- Funcţionare ireproşabilă

- Are Wi-Fi

- Are cititor de carduri şi port USB

- Scanează direct pe USB

Contra

- Nu are ADF

- Costul cartuşelor.