Gadget

Asus UL30J – optimizarea portabilităţii

10 iun 2010 39 afişări
Din aceeaşi categorie
Asus UL30J – optimizarea portabilităţii

Alegerea unui laptop poate fi câteodată o operaţiune complicată. Cu cât ai mai multe cunoştinţe în ale tehnicii, cu atât ai mai multe criterii şi caracteristici pe care acesta trebuie să le întrunească. În termeni cât mai simpli, pentru a ne satisface, un laptop trebuie să ne asigure performanţele necesare atât scopurilor profesionale (office, internet, mesagerie, e-mail, softuri dedicate), cât şi celor de divertisment (muzică, ceva jocuri şi neapărat vizionare High Definition), în armonie cu o portabilitate cât mai decentă şi un aspect cât mai pe placul fiecăruia. Un astfel de echipament care întruneşte criteriile specificate mai sus poate fi şi modelul celor de la Asus, UL30J.

Aspectul său serios, elegant, este subliniat de culoarea dominantă a carcasei, negrul, pe care îl găsim atât în aluminiul mat de pe capac sau în jurul tastaturii, cât şi în plasticul lucios care încadrează ecranul sau tastele.

Am remarcat şi soliditatea construcţiei, una robustă, bine făcută, care poate face faţă cu succes unui ritm de viaţă alert şi dinamic. Astfel, greutatea de numai 1,7 kg, alături de încărcătorul mult mai mic şi mai uşor decât cele ale concurenţei, plus grosimea de până în 2,46 cm, îl fac simplu de purtat, aproape fără efort şi fără dureri de spate. Tot un factor important al portabilităţii este şi autonomia bateriei, având la dispoziţie peste patru ore de funcţionare continuă, cu conexiunea Ethernet activă pentru accesul la internet şi cu luminozitatea ecranului setată la maxim. Dar aceşti timpi nu puteau fi obtinuţi fără procesorul i5-520UM care func ţionează la tensiuni joase sau fără tehnologia LED a ecranului, şi ea cu un consum redus.

O altă componentă esenţială în managementul consumului de curent este tehnologia Optimus încorporată. Practic, avem la dispozitie două plăci grafice, una Intel, mai slabă, dedicată lucrului în programele uzuale, şi alta mai puternică, o nVidia GeForce 310M, activată automat atunci când avem nevoie de o putere grafică mai importantă, la vizionarea filmelor HD sau în jocuri.

Confortul în utilizare este susţinut atât de ecran, cât şi de tastatură. Ecranul LED cu o diagonală de 13,3 inchi care afişează o rezoluţie maximă de 1366 x 768 pixeli este de ajuns pentru o vizualizare fără eforturi oculare, atât a paginilor de internet, cât şi a filmelor HD, în culori vibrante şi imagini clare.

Îi lipseşte totuşi o rezoluţie full HD. Tastatura de tip chiclet are tastele bine spaţiate astfel încât nu le putem încurca din greşeală la scrierea rapidă. Configuraţia sa puternică este garantul rapidităţii şi funcţionării fără blocări în orice program am avea nevoie, fapt susţinut din plin şi de sistemul de operare Windows 7.

Cei 640 de GB ai hard-ului pot fi principalul suport de stocare în vacanţe pentru depozitarea filmărilor AVCHD sau a fotografiilor de rezoluţie mare. Placa grafică nVidia ne poate asigura din plin suportul pentru vizulizarea, dar şi pentru editarea lor rapidă. Pentru deschiderea simultană a multor programe avem la dispoziţie nu mai puţin de 4 GB de RAM. Trans ferul datelor este asigurat atât prin tr-o placă de reţea Ethernet Gigabit, cât şi, în condiţii de portabilitate, printr-un modul Wireless de tip N.

Toţi factorii enumeraţi mai sus ne pot face ziua mai uşoară la serviciu sau în vacanţe, portabilul ASUS UL30J având aspectul, performanţele şi calităţile necesare unei experienţe cât mai plăcute.

În funcţie de configuraţia aleasă, are preţuri începând de la 3.700 lei, http://ro.asus.com.

www.imidoresc.ro

Caracteristici tehnice

Ecran: LED de 13,3 inchi

Procesor: i5 - 520UM la 1,07 GHz

Memorie RAM: 4GB

HDD: 640 GB

Sistem grafic: Optimus, Intel HD plus nVidia GeForce 310M

Conectică: Wireless N, Ethernet Gigabit

Dimensiuni: 32,2 x 23,2 x 1,48-2,46 cm

Greutate: 1,7 kg

Pro

- Aspect elegant, construcţie şi finisaje

de calitate

- Configuraţia

- Autonomia

Contra

- Finisajul lucios al ecranului

- Preţul