Gadget

2011, cu adevărat sfârşitul unei ere. Anul acesta a fost ultimul în care au existat...

02 dec 2011 8739 afişări de Radu Racu
Din aceeaşi categorie

O eră este conştientizată cu adevărat abia atunci când se sfârşeşte. Anul acesta a fost ultimul în care au mai existat anumite evenimente sau oameni care au influenţat masiv realitatea înconjurătoare. Yahoo News a făcut un bilanţ al celor mai importante dintre ele.

1. Cursa spaţială. Stăpânii universului din ultimele decenii, Statele Unite au renunţat anul acesta la programul lansării de navete spaţiale. La circa 50 de ani de la primul zbor în cosmos, al lui Iuri Gagarin, NASA a lansat ultima navetă americană în spaţiu.

2. Tehnologie. În anul în care a devenit cea mai valoroasă companie din lume după valoarea acţiunilor de la bursă, Apple l-a pierdut pe fondatorul şi geniul creator Steve Jobs, doborât de cancer.

3. Filme. Ultimul film din seria Harry Potter i-a adus în cinematografe pe copii pe care i-a cucerit în urmă cu 10 ani cu prima peliculă din serie, acum adulţi care au fost dispuşi să plătească bilete mai scumpe pentru proiecţii 3D, propulsând titlul în topul celor mai profitabile saga de pe marile ecrane.

4. Jurnalism. Hegemonia magnatului australian Rupert Murdoch în industria media mondială a fost dărămată anul acesta de un scandal uriaş la divizia britanică, unde mai multe publicaţii s-au aflat în centrul unui scandal uriaş privind interceptarea telefoanelor.

5. Talk-show. Oprah Winfrey a încheiat o activitate de 25 de ani la talk-show-ul omonim care a transformat-o în cea mai scumpă vedetă de televiziune din toate timpurile.

Citiţi şi Care sunt cele mai bune joburi din lume