După Afaceri

Dragă Moş Crăciun

05 dec 2012 322 afişări
Din aceeaşi categorie

Dragă Moş Crăciun,

Te rog să ai în vedere că recompensele pentru anul acesta se dau şi pentru creşteri ale cifrei de afaceri mai mici decât până acum, constanţa în afaceri trebuie apreciată.Pot spune ca am pregatit terenul pentru anii următori. În altă ordine de idei am făcut progrese şi la jocul de golf! Prin urmare mi-aş dori ca locuinţa noastră proaspăt renovată să fie cât mai aproape de cum ne-am imaginat-o şi să ne bucurăm de Crăciun şi de revenirea acasă după cinci luni de pribegie! Sper ca toate lucrurile să funcţioneze şi să nu avem surprize din zona instalaţiilor sau a finisajelor.

Pentru la anul promit că nu ne mutăm în altă ţară, rămânem să dezvoltam şi să construim aici noi companii luptându-ne cu Criza. Îmi mai doresc sănătate, mie şi celor dragi, şi să câştig primul turneu de golf!

Multumesc.

Eugen Voicu, CEO al companiei de consultanţă Certinvest

 

 

 

Dragă Moş Crăciun,

 

În primul rând vreau să mă ierţi că nu ţi-am mai scris de mult, dar am avut foarte mult de lucru cu bugete, vânzări, cash collection, scăderea puterii de cumpărare şi alte chestiuni "pământene" care cred că nu te interesează prea mult. Vreau să îţi spun ca anul acesta am avut un "business behavior" corect, mi-am plătit toate taxele şi impozitele la zi, am reuşit să cresc afacerea cu 5% faţă de anul trecut în pofida unui mediu economic imprevizibil şi uneori ostil. Vreau să cred că ai mei colegi nu sunt supăraţi pe mine pentru că presiunea de a livra obiectivele de business a crescut, iar ei au fost nevoiţi să muncească mai mult. Nu le-am crescut nici salariile, eu am vrut, dar nu m-au lasat promoţiile de preţ şi insolvenţele (o chestie inventată de guvern şi care ar trebui să îi protejeze pe cei cuminţi, dar nu e chiar aşa). Eu le mulţumesc colegilor mei, sunt mândru sa fac parte din aceeaşi echipă cu ei şi sper să le aduci şi lor un cadou frumos de Crăciun. Chiar merită.

 

Pentru anul viitor, poate găseşti în sacul tău ceva predictibilitate, un leu stabil şi în niciun caz să nu ne aduci taxe şi impozite mai mari. Mie si colegilor mei din mediul de afaceri privat ne-ar prinde foarte bine aceste cadouri. Mai am o dorinţă, sper să nu fiu prea "demanding": puţină viziune strategică şi competenţă pentru oamenii noştri politici. Şi poate îşi fac timp să ne asculte şi pe noi, avem idei, avem know-how şi suntem gata să punem umărul (for free!).

 

Dacă dorinţele mele vor fi îndeplinite, promit ca la anul să fiu şi mai cuminte, să cresc cifra de afaceri cu 10% şi să măresc salariile colegilor mei. Promit şi că voi merge mai des în vizită la părinţii mei la Deva, mai ales că la anul vom avea autostradă pe două treimi din drum (aşa spun politicienii, şi stii şi tu, ei se ţin de promisiuni…).

 

Cu drag, Tudor

 

Tudor Furir este directorul general al importatorului de băuturi alcoolice Pernod Ricard România

 

 


Dragă Moş Crăciun,

 

În anul care a trecut am muncit foarte mult, reuşind să conduc cu succes compania printr-un proces de dezvoltare al unei echipe de profesionişti automotivaţi şi orientaţi spre rezultate. Tocmai de aceea, voi putea să-mi petrec sărbătorile de Crăciun din acest an alături de familie, închizând telefonul mobil şi fără să mă simt vinovat pentru aceasta. Pe plan personal, pot spune că am înregistrat un alt succes. Am reuşit să o conving pe soţia mea (după 2 ani de negocieri aprinse) să se mute în România împreună cu mine.

 

Având în vedere toate acestea cred că merit un cadou cel puţin decent. Ador surprizele, aşa că te rog să mă surprinzi plăcut. Poate cu o placă nouă de snowboard sau măcar cu pace în lume.

 

În ceea ce priveşte anul ce urmează am planuri destul de mari. Din punctul de vedere al business-ului, plănuiesc să dublez cifra de afaceri a companiei, să călătoresc în toată România şi să-mi fac aici noi prieteni şi cunoştinţe. În plus, aş dori să reuşesc să alung praful de pe chitara mea bas şi poate chiar să termin de citit "Război şi pace" de Tolstoi.

 

Al tău, Tadek

 
P.S. Dacă vei întâmpina ceva probleme în derularea business-ului tău de Crăciun, din cauza problemelor pe pieţele de capital, ştii pe cine să suni.
 

Tadeusz Kuropatwinski, General Manager al companiei de brokeraj XTB România

 
 
 
 



Dragă Moş Crăciun,
 

 

Mi-aş dori ca în perioada sărbătorilor să petrec timp alături de cei dragi, savurând o mulţime de bunătăţuri. Îmi doresc aceste momente în fiecare an, pentru că familia rămâne foarte importantă pentru mine, mă ajută să îmi păstrez echilibrul şi optimismul.

 

De asemenea, MOL România în ansamblul său merită să fie recompensată pentru proiectele sociale şi de mediu pe care le-a derulat în acest an, dintre care amintesc "MOL - Pot Ajuta?" pentru sprijinirea tinerilor talentaţi în domeniul sportiv sau artistic, sau "Spaţii verzi"-prin care oraşele devin mai frumoase.

 

Dragă Moş Crăciun, să ştii că MOL România a reuşit să obţină şi în acest an vânzări de carburanţi în creştere pe o piaţă aflată în scădere, ceea ce demonstrează calitatea eforturilor echipei şi gradul înalt de implicare al fiecăruia. Ne mândrim cu aceste rezultate, precum şi cu faptul că ne continuăm programul de investiţii în extinderea şi modernizarea reţelei de benzinării.

 

Pentru anul viitor, vreau să continuăm aceste investiţii, astfel încât să menţinem tendinţa pozitivă a vânzărilor de carburanţi. Îmi doresc şi un mediu de afaceri mai favorabil în România, ceea ce ne lipseşte de ceva timp. De asemenea, ar fi foarte bine câteodată ca ziua să aibă mai mult de 24 de ore, pentru a rezolva tot ce mi-am propus.

 

Multumesc.

 

Kinga Daradics, CEO MOL România.