După Afaceri

Din vorbă-n vorbă cu… Oana Iliescu, managing director la Cushman & Wakefield Echinox, despre destinaţii de vacanţă, cercei şi bagaje pentru călătorie

13 iun 2023 331 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Primul ei job a fost în timpul facultăţii, când a ajuns în echipa de achiziţii a primei reţele de supermarketuri din România, Billa. A plecat apoi la Unirea Shopping Center, un centru comercial cândva iconic pentru Bucureşti, ajuns astăzi în derivă, iar în 2004 a intrat în domeniul consultanţei imobiliare.

Oana Iliescu a trecut deja de pragul majoratului în ceea ce priveşte experienţa ei în real estate, o industrie în care lucrează de aproape 19 ani. Din 2011 este managing director al companiei de consultanţă Cushman & Wakefield Echinox, afiliatul exclusiv pentru România al multinaţionalei Cushman & Wakefield. Cu o echipă de 80 de oameni, Oana Iliescu are în mâini responsabilitatea activităţii operaţionale şi financiare a firmei, oferind consiliere strategică pentru investitori, dezvoltatori şi chiriaşi.

Din lista de activităţi care nu ţin de fişa postului de la birou, Oana Iliescu bifează cât poate de des călătoriile, exerciţiile de forţă şi experimentele gastronomice, despre care a povestit mai multe chiar ea.

 

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă...

Pe lângă telefon, am întotdeauna la mine un ruj.

Cartea pe care o citesc acum este...

„Travels with my Aunt“, de Graham Greene.

Pasiunile mele cele mai mari sunt...

călătoriile, industriile de fashion şi beauty.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este...

zona Comporta din Portugalia, o coastă cu peste 60 de kilometri de plaje spectaculoase, podgorii, păduri de pini, plantaţii de orez, şi totul doar la o oră de condus de Lisabona. Un loc retras şi exclusivist, cu o bogată moştenire culturală, cu oameni primitori, mâncare şi vinuri excelente, Comporta oferă o combinaţie perfectă de linişte, simplitate şi libertate care creează dependenţă.

O descoperire recentă din România este…

Casa Filip din satul Sarichioi, de lângă lacul Razim. O destinaţie perfectă de weekend în zona Deltei Dunării şi o adevărată incursiune în atmosfera satului lipovean.  

Parfumul meu preferat este...

Îmi place să caut mereu esenţe noi, care să mă surprindă şi să mă reprezinte, însă am câteva parfumuri la care nu renunţ, de la case precum Boadicea, Cire Trudon sau Le Labo.

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este...

să merg la un food market sau la un restaurant cu mâncare locală.

Cea mai recentă achiziţie exclusivistă este...

o pereche de cercei din anii ’50, achiziţionaţi dintr-un magazin de antichităţi din Bologna.

Bijuteriile mele preferate sunt...

cerceii. 

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt...

alergarea şi, cu simţ de răspundere, exerciţiile de forţă.

Restaurantele mele preferate sunt...

Casa di David şi Fish House în Bucureşti. Din ultimele călătorii, m-a impresionat în mod special un trio de restaurante descoperit într-un sătuc din Toscana: Osteria alla Villa, L’Assinelo şi La Bottega del 30, acesta din urmă având şi o stea Michelin.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este...

Hoi An în Vietnam – un loc diferit de tot ce am văzut în călătoriile mele, „Oraşul Lampioanelor“ are o atmosferă magică atât ziua, cât şi noaptea.  

În frigiderul meu veţi găsi întotdeauna...

lapte vegetal şi afine.

Cafeaua mea preferată din Bucureşti este...

cafeaua pe care mi-o prepar acasă, în fiecare dimineaţă. 

Obiectele mele preferate din garderobă sunt...

pantofii şi genţile.

Cel mai frumos apus l-am văzut în...

Istanbul. 

Din bagajul meu de călătorie nu lipseşte niciodată...

nimic. Întotdeauna împachetez lucruri în exces, pentru orice situaţie sau variaţie de temperatură care ar putea apărea la destinaţie.