După Afaceri

Din vorbă-n vorbă cu… Laurenţiu Lazăr, managing director la Colliers, despre sport, şeptică şi loialitate dusă la extrem

02 apr 2024 131 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Din rolul de managing director la Colliers, unul dintre principalii jucători de pe piaţa de consultanţă imobiliară, Laurenţiu Lazăr îşi valorifică experienţa de peste 16 ani în servicii care ţin de real estate, de la evaluare la investiţii. A ajuns la Colliers în 2007 ca evaluator imobiliar, iar în 2009 a fost promovat pe poziţia de head of valuation and advisory services, preluând astfel responsabilitatea de a creşte echipa de evaluare din România.

Şase ani mai târziu, a devenit head of investment, dezvoltând serviciile de capital market, iar ulterior a fost numit senior partner, rol din care a coordonat o echipă formată din peste douăzeci de experţi în imobiliare. Din martie 2018, este managing director.

Laurenţiu Lazăr nu a jonglat însă dintotdeauna cu imobiliarele, anterior acestei experienţe lucrând pentru zece ani la Connex şi ulterior la Vodafone, după preluarea companiei de către grupul britanic. Incursiunea în real estate a venit odată cu poziţia de vicepreşedinte ANEVAR (Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România), preluată în 2014 şi ocupată până în 2017.

În paralel, s-a implicat în campanii de strângere de fonduri pentru diferite cauze, fiind parte din proiecte precum Teach for Romania, Fundaţia Română de Neurologie şi Epileptologie şi Asociaţia Prietenia.

Cine este Laurenţiu Lazăr când nu face consultanţă în tranzacţii cu clădiri, metri pătraţi şi corporaţii? Este un mare amator de sport, un om puternic ataşat de ideea de loialitate şi mult mai mult decât atât.

 

Primul lucru pe care îl fac dimineaţa este… să mă spăl pe dinţi, apoi beau o cană de apă caldă cu lămâie.

Activitatea sportivă preferată este… schiul şi toată experienţa din jurul lui. Sportul în sine, apres-ski-ul, momentele petrecute alături de cei dragi, experienţele culinare, muzica şi interacţiunile cu oameni minunaţi sunt resurse de bucurie pentru mine.

Cafeaua mea preferată este… cea de la parterul clădirii noastre de birouri, făcută de Edi.

Cel mai recent film văzut pe care l-aş recomanda este… „14 vârfuri: nimic nu este imposibil“ şi „Why I’ve Made The Decision To Leave Liverpool“ – Jurgen Klopp.

Cel mai bun sfat pe care l-am primit vreodată este...Fă mişcare! Fă sport!

Cea mai inedită experienţă trăită până acum a fost… Am jucat şeptică pe vorbite, pe echipe, cu prietenii mei de peste 30 de ani, am pierdut şi am primit porunca să mergem în mijlocul unui lac, în Retezat, şi să cântăm.

Îmi plac cărţile… cu poveşti scurte, din viaţa de zi cu zi, care pot fi citite uşor. Şi îmi plac şi SF-urile.

Cartea pe care o citesc acum este… „Fiecare zi este un dar“ (o recitesc) şi „Arcaşul fără arc“.

Ultima melodie pe care am ascultat-o pe repeat a fost… „The Loneliest“, de la Maneskin.

Cea mai mare temere a mea este… Nu am temeri, dar simt nevoia de loialitate dusă spre extrem, cred că vine dintr-o frică, cea de abandon.

Primul lucru pe care îl observ la o persoană când ne cunoaştem este… „lumina“ din ochi şi mâinile.

O descoperire recentă din România este... Nena Art Resort by Sharaiman, în Dunavăţul de Jos.

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este… să caut un loc unde mănâncă localnicii.