După Afaceri

Cum să ai cea mai frumoasă grădină!

03 iun 2014 277 afişări
Din aceeaşi categorie

Indiferent de spaţiul pe care îl deţineţi, acesta poate fi folosit optim pentru cele mai gustoase legume.

Nu au nevoie de fertilizatori chimici, ci doar de apă şi soare.

Şi nu doar că aveţi pe masă cea mai gustoasă salată, ci puteţi ambala legumele în pungi mici pe care le ţineţi în congelator până în sezonul viitor.

Când vă gândiţi la o grădină, fertilizaţi solul din toamnă cu bălegar putrezit. Iar ca să aveţi solul perfect, tot toamna aduceţi din pădure câţiva saci de frunze putrezite. Lăsaţi peste iarnă să vină gerul, zăpada şi primăvara doar concepeţi design-ul grădinii. Din luna martie, plantaţi mazăre timpurie.

La începutul lunii iunie, veţi avea deja recoltă, iar solul unde creşte mazărea este din nou fertilizat (vorbim despre o plantă cu rol de fertilizator). Mai mult, unde aţi plantat mazăre, puneţi în iunie a doua recoltă de varză spre exemplu. Va creşte fără niciun fel de ajutor chimic.

Tot primăvara puteţi planta spanac. Acesta se recoltează când este foarte mic, se toacă şi se poate pune în punguliţe, la congelator, sau în conserve, cu puţină sare. Şi pe acelaşi teren, veţi planta apoi următoarea recoltă. Plantele timpurii, aşa cum ar fi ceapa şi usturoiul, se intercalează cu cele care cresc lent, spre exemplu conopidă sau broccoli. În lunile aprilie - mai, se plantează fasolea verde, dovlecelul, dovleacul plăcintar. Iar de pe 15 mai, puneţi deja în pământ răsadurile de roşii, ardei, vinete, castraveţi.

Citiţi aici mai mult detalii