După Afaceri

Cum s-au schimbat uniformele stewardeselor din 1935 până astăzi?

01 iun 2013 1636 afişări de Mirabela Tiron
Din aceeaşi categorie

Compania aeriană Air France, care are zboruri directe pe Bucureşti-Paris din România, a prezentat astăzi colecţia de uniforme pentru însoţitoare de bord, de la 1935 până în prezent, realizate de designeri cunoscuţi precum Nina Ricci, Christian Dior, Balenciaga, casa de moda Carven, Christian Lacroix şi alţii.

Termenul steward a fost folosit prima dată în 1938, introducând practic o nouă profesie în perioada de dinainte de război. În 1948 compania Air France devine companie naţională şi atunci apare dorinţa de-a  stabili un cod al uniformei şi modul în care ar trebui să fie purtată uniforma, potrivit Air France.  Casa de modă Georgette Renal  a fost aleasă pentru realizarea uniformelor care trebuiau să fie purtate de stewardese. Noua nuanţă devine albastru închis.

La începutul anilor 1950, compania  renunţă la uniformele în stilul militar şi introduce o croială mai modernă pentru stewardese. Costumul era purtat cu o bluză albă din poplin cu guler rotund. Se creează două versiuni  pentru costum, de vară şi de iarnă. Mai târziu, compania apelează la designeri celebri pentru a schimba aspectul uniformelor, în 1969 îl alege pe designerul Cristobal Balenciaga iar în 1978-1987 lucrează cu case de modă precum Gres, Carven şi Ricci. În 2005, compania aeriană îl alege pe Christian Lacroix pentru realizarea uniformelor, ce realizează peste 100 de piese vestimentare pentru a putea fi combinate. Culoarea de bază rămâne albastru bleumarin.