Ceasuri & Bijuterii

Tradiţie ecvestră

25 apr 2014 172 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Ceasul de buzunar Longines Equestrian Lépine, lansat anul acesta la Basel, este un tribut adus tradiţiei brandului în lume ecvestră, cu ocazia anului chinezesc al calului.

Modelul aniversar este realizat din aur roz şi are pe carcasă gravat un cal ce face o săritură artistică. Ceasul ce a servit ca inspiraţie pentru noua piesă este un ceas de buzunar Lépine din 1927, afişat la Muzeul Longines din Saint Imier. Longines este de altfel partener la majoritatea evenimentelor din lumea evcvestră, multe curse de cai şi show-uri de profil purtând însemnele brandului elveţian.

Astfel, în 2014, Longines nu putea sărbători Anul calului decât printr-o piesă deosebită, un ceas de buzunar cu diametru de 49,50 mm, echipat cu un mecanism cu întoarcere manuală. Pe cadran se regăsesc indicatoarele orare Breguet, şi în dreptul orei 6, un subafişaj pentru secunde.  Spatele ceasului e gravat cu silueta unui cal în plină săritură.

La fel ca fiecare ceas vândut vreodată, şi modelul Equestrian Lépine este numerotat, pentru a fi păstrat în arhivele companiei elveţiene.