Ceasuri & Bijuterii

Timpul pentru ea

11 apr 2014 330 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Ore chic

Anul acesta, Hermes a pregătit câteva surprize inedite la târgul de la Basel, printre care un ceas mignon şi modele de ceas dintr-un aliaj special din argint.

Noile modele Fabourg sunt în primul rând o bijuterie ce se mulează perfect pe o încheietură delicată, şi apoi un instrument pentru măsurarea timpului. Într-o lume unisex, în care şi femeile au început să poarte ceasuri mari şi impunătoate, linia Fabourg aminteşte de chicul parizian, feminin, discret şi elegant. Carcasa de doar 15,5 mm  este disponibilă în aur alb sau galben, cu sau fără diamante şi asortată la brăţară de metal sau curea din piele. Ceasurile sunt dotate cu mecanism quartz.

Şi Cape Cod, colecţia icon pentru Hermes încă din 1991,  s-a îmbogăţit anul acesta cu un model nou dintr-un aliaj special de argint folosit exclusiv de casa franţuzească. Curbele carcasei în stil Tonneau sunt inspirate dintr-o linie de bijuterii faimoasă pentru Hermes, inspirată la rândul său din lumea maritimă:  brăţara Anchor. Peninsula Cape Cod este cunoscută pentru atmosfera sa specială, caldă şi luminoasă, de aceea Hermes a încercat să redea într-compoziţie proprie de argint, aceeaşi lumină, păstrând strălucirea metalului preţios păstrându-se intactă peste trecerea anilor.

Noul model are o carcasă de 33,6 x 30 mm şi este echipat cu mecanism quartz.

Legături pariziene

Colecţia de ceasuri Liens de la Chaumet s-a îmbogăţit anul acesta cu un nou model disponibil în  şase versiuni, fie în carcasă din oţel sau carcasă  preţioasă din aur roz cu bezel bătut sau nu în diamante.

Designul fluid, ce dă şi denumirea colecţiei „liens“, face legătura dintre între cele două extremităţi ale carcasei, cadranul devenind parcă parte integrată dintr-o geometrie complexă şi curgătoare.

Arhitectura cadranului e simplă, cu mici elemente ce sparg monotonia, precum numeralele arabe şi un afişaj discret, pentru dată. 

Ceasul este animat de un mecanism  mecanic cu întoarcere manuală, cu rezervă de putere de 42 de ore, şi este completat de o curea din piele sau brăţară din oţel.

Sărbătoarea culorilor

Baume&Mercier sărbătoreşte venirea primăverii printr-o colecţie de curele noi şi colorate pentru modelele de ceasuri cu cadran de 27 mm, din colecţia Linea.

Noile modele, lansate la începutul anului la târgul de ceasuri de la Geneva SIHH, sunt inspirate de sărbătoarea hindusă Holi, ce onorează echinocţiul de primăvară şi reîntoarcerea culorii.

Noile curele combină piele clasică mată sau „glossy“ cu saten, într-un design inedit.

Nuanţele curelelor trec de la albul primelor flori ce apar după iarna grea, la portocaliu solar şi roşu radiant.

Cu un simplu click brăţara detaşabilă se poate schimba, în funcţie de vestimentaţia aleasă sau de starea de spirit a purtătoarei.