Ceasuri & Bijuterii

Tehnologie la pătrat

28 apr 2014 367 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Anul acesta Blancpain a unit pentru prima oară într-un singur ceas două dintre complicaţiile orologere iconice ale casei, caruselul şi fazele Lunii. Acest nou model, parte din colecţia Villeret, a fost mândria brandului în cadrul Târgului Basel. Noul mecanism Blancpain 225L uneşte pentru prima oară caruselul, fazele Lunii şi data. Caruselul a fost readus de Blancpain pe scena industriei orologere în 2008, prin primul „flying Karussel“, care se roteşte o dată pe minut in jurul axei sale. La fel ca şi tourbillonul, şi caruselul ajută la reducerea efectelor gravitaţiei asupra preciziei mecanismului. Distincţia dintre cele două stă în construcţia lor, dacă primul este legat de barilet  printr-un  singur tren de roţi dinţate, cel de-al doilea are două astfel de sisteme de transmitere a mişcării.

Cadranul afişează în dreptul orei 12 cuşca caruselului, aşezată exact la opusul indicatorului pentru fazele Lunii, din dreptul orei 6.

Carcasa ceasului are un diametru de 42 mm, iar modelul este valabil în platină, în ediţie limitată, sau în aur roşu de 18 carate.