Ceasuri & Bijuterii

SIHH 2015, Episodul 5: Roger Dubuis şi obsesia pentru elementul surpriză

07 feb 2015 1145 afişări
Din aceeaşi categorie

Dintre toate casele care au participat la ediţia de anul aceasta a Salonului de Orologerie de la Geneva (SIHH 2015), standul Roger Dubuis atrăgea atenţia prin designul avangardist care te făcea să te simţi ca şi cum ai fi intrat în interiorul unui mecanism complicat de ceas, într-un spaţiu al fantasticului, o pădure fermecată, guvernată însă de reguli mecanice stricte.

“Inspirat din mai multe surse, pornind de la modă, arhitectură, pictură, sculptură şi industria filmului, noua lume Roger Dubuis întruchipează un tărâm al fanteziei”, spun reprezentanţii Roger Dubuis. Particularitatea ceasurilor Roger Dubuis este faptul ca privitorul are acces direct la întreg mecanismul ceasului, componentele în plus fiind pe cât posibil eliminate. La final rămâne o structură de bază, un schelet care susţine tot ceasul. Practic, privitorul poate vedea prin geamul ceasului, scheletul întregii maşinării care "trăieşte" la încheietura mâinii sale. De altfel, casa chiar se autointitulează ca fiind pionierul contemporan al ceasurilor schelet.

“În lumea orologeriei, termenul de skeleton-work exprimă combinaţia dintre rafinamentul tehnic şi măiestria artistică care de obicei duce la reducerea numărului de componente ale mecanismului la minimul absolut”, explică reprezentanţii Roger Dubuis.

Manufactura Roger Dubuis a decis să se concentreze pe această particularitate.

“Roger Dubuis a decis să aducă o interpretare neconvenţională acestui principiu. Această abordare promovează transparenţele, creşte vizibilitatea şi formează un efect sculptural, toate punând în evidenţă frumuseţea mecanismelor complicate”, mai spun reprezentanţii Roger Dubuis.

Piesa vedetă a show-ului imaginat de Roger Dubuis pentru Salonul de Orologerie de la Geneva este modelul Excalibur Spider Skeleton Double Flying Tourbillon, cu o carcasă de 47 de milimetri executată din titan, în timp ce rotiţa este realizată din aluminiu roşu.

Ceasul are o grosime de 14,95 milimetri şi este rezistent în ape cu o adâncime de 50 de metri. Producţia a fost limitată la 188 de piese. Brăţara ceasului este făcută din cauciuc.

Modelul Excalibur Spider Skeleton Flying Tourbillon a adus o premieră mondială prin cele 60 de diamante inserate în brăţara de cauciuc.

Pentru femei, Roger Dubuis a propus anul acesta la SIHH modelul Excalibur Broceliande în aur roz. Cele peste 349 de diamante şi frunzele care învelesc cadranul te trimit cu gândul la o pădure fermecată. Cureaua ceasului este făcută din piele de crocodil şi este cusută manual.

Roger Dubuis a decis să limiteze producţia acestui ceas la numai 28 de piese.