Ceasuri & Bijuterii

SIHH 2015, Episodul 4: Încercarea Baume & Mercier de a obişnui noile generaţii cu orologeria elveţiană

06 feb 2015 815 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Casa elveţiană Baume & Mercier a reeditat la ediţia de anul acesta a Salonului de Orologerie de la Geneva (SIHH 2015) colecţia Classima în încercarea de a atrage noile generaţii mai aproape de orologeria de înaltă clasă.

“Cerută în mod obişnuit de oamenii tineri care sunt în căutarea unui viitor promiţător, colecţia Classima este de obicei asociată cu primul succes academic sau profesional. Noua generaţie este condusă de valori pozitive, de optimism şi de dorinţa de a reuşi. Tocmai pentru a ţine pasul cu această generaţie, studioul de design al Baume & Mercier a redefinit această colecţie iconică”, spun reprezentanţii Baume & Mercier.

Liniile noilor modele din colecţia Classima sunt contemporane, diametrul pentru modelele masculine fiind de 40 de milimetri, în timp ce modelele feminine se bucură de un diametru de 36,5 milimetri. Mai mult, tocmai în ideea de a marca momentele speciale, casa Baume & Mercier le oferă clienţilor posibilitatea gravării unui mesaj pe spatele ceasurilor. Practic, Baume & Mercier propune de această dată o linie în care luxul devine accesibil, dar prin această strategie casa elveţiană iniţiază noi generaţii de consumatori în tainele orologeriei.

“Aproape toate modele pe care le lansăm anul acesta sunt sub pragul de 30.000 de euro”, au mai spus reprezentanţii Baume & Mercier.

Tot la ediţia de anul acesta a SIHH, Baume & Mercier a lansat modelul Clifton Automatic Big Date and Power Reserve. Noul model propune un cadran curat care permite citirea cu uşurinţă a timpului, nota de originalitate fiind display-ul generos pentru dată aşezat în dreptul orei 12. Diametrul piesei este de 43 de milimetri, carcasa fiind realizată din oţel inoxidabil. Inspiraţia pentru acest model este o piesă din anul 1950 care se află în muzeul Baume & Mercier. Modelul este rezistent în ape cu adâncimi de 50 de metri şi are o curea din piele de crocodil.

Pentru a puncta aniversarea de 20 de ani a colecţiei Hampton, tot la Geneva, casa Baume & Mercier a lansat două modele realizate din oţel. Ceasurile se deosebesc prin forma rectangulara a cadranului.

Baume & Mercier a pregătit pentru vara acestui an şi o colecţie de ceasuri, Linea, al cărui atribut principal sunt culorile vii în care sunt disponibile curelele. Culorile folosite pentru această colecţie cu verdele puternic, rozul sau violetul. Noua colecţie vine cu piese al căror diametru este de 27 de milimetri.

Tot pentru doamne, anul acesta la Geneva casa Baume & Mercier a lansat un nou model din gama Promesse, colecţie care a fost pusă pe piaţă în 2014. Carcasa din oţel de 34 de milimetri a noului model este bătută cu 61 de diamante .