Ceasuri & Bijuterii

SIHH 2015, Episodul 2: Care sunt noutăţile aduse de Vacheron Constantin

04 feb 2015 560 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Manufactura elveţiană Vacheron Constantin a ales ediţia de anul acesta a Salonului de Orologerie de la Geneva (SIHH – Salon International de la Haute Horlogerie) pentru a-şi celebra cea de-a 260-a aniversare, momentul fiind marcat prin lansarea noii colecţii denumită Harmony. Lansate în ediţii limitate, ceasurile care compun această nouă gamă sunt inspirate de cronograf creat în anul 1928. Cronograful este un tip specific de ceas care îmbină funcţiile tradiţionale ale unui ceas cu cele ale unui cronometru.

Vârful noii colecţii Harmony este modelul Harmony Ultra-Thin Grande Complication Cronograph, lansat într-o ediţie limitată de zece piese, fiecare dintre acestea fiind numerotată. Mecanismul acestei piese este compus din 459 de părţI, unele dintre acestea măsurând mai puţin de 0,03 milimetri. Modelul are o rezervă de putere de 51 de ore. Lucrul la acest model a început în 2008.

Modelul Harmony Tourbillon Chronograph a fost lansat într-o ediţie limitată de 26 de piese, are o rezervă de putere de 65 de ore, un mecanism format din 292 de componente şi 39 de bijuterii. Carcasa este executată din platină iar ceasul este rezistent la adâncimi de aproximativ 30 de metri.

Un alt model din colecţia Harmony este Harmony Cronograph, dar de data aceasta manufactura Vacheron Constantin a fost puţin mai generoasă alegând să lanseze piesa într-un numar de 260 de ceasuri numerotate. Tot 260 de piese vor fi disponibile şi din modelul Harmony Chronograph Small Model.

Harmony Dual Time şi Harmony Dual Time Small Model vor fi lansate în ediţii limitate de câte 625, respectiv 500 de piese.

Tot la SIHH 2015, Vacheron Constantin a mai prezentat câteva noutăţi. Manufactura a conceput 12 ceasuri de masă unice, primul model din această serie fiind expus chiar la Geneva, în cadrul SIHH 2015.

O altă noutate prezentată de Vacheron Constantin la SIHH 2015 au fost cele două modele noi care completează colecţia Metiers d'Art. Mecanismele ambelor ceasuri sunt în totalitate gravate manual cu motive florale.