Ceasuri & Bijuterii

Roberto Coin - bijuterii maure si fantastice

29 oct 2009 93 afişări
Din aceeaşi categorie

Roberto Coin este o companie italiana de bijuterii fondata in urma cu 25 de ani de creatorul venetian cu acelasi nume, care se afla si astazi la carma companiei. Marca este celebra pentru bijuteriile exuberante, complexe, cu nume precum Mauresque, Cento Diamonds, Fantasia sau Appassionata si pentru lucratura foarte detaliata, pentru care italienii recurg la metode artizanale vechi de sute de ani.

"Fata" brandului este Christy Turlington, iar bijuteriile Roberto Coin sunt purtate de celebritati precum Ashley Judd, Salma Hayek, Brooke Shields, Jennie Garth, Jenna Fischer, Demi Moore si Jennifer Hudson. Brandul isi are sediul in Vicenza, oraselul italian celebru pentru breasla giuvaiergiilor, dar compania are si o ramura in New York.

In cadrul colectiei Appassionata, bijuteriile au forme sinuoase, unduitoare, din nenumarate fire de aur care se intrepatrund intr-un model de tabla de sah. Aurul este galben, alb sau roz, pus in valoare de stralucirea diamantelor. Anul acesta, brandul a inclus noi modele in gama Fantasia, bijuterii de zi si seara in forma de pandante din aur alb, pavate cu safire negre si diamante.

Fantasia se distinge prin lucratura vaporoasa, asemanatoare cu dantela. In cadrul colectiei Mauresque, Roberto Coin aduce un omagiu stilului maur din Andalusia, prin fire de aur galben sau roz intrepatrunse ca broderiile si tapiseriile Muqarna din secolul XV si decorate cu diamante.

Lucratura e exceptional de opulenta, bogata si complicata, exact in stilul oriental din urma cu sase sute de ani. In plus, ca multe alte marci haute joaillerie, Roberto Coin a inclus laitmotivul trandafirului in colectia sa Roses - inele, pandante si cercei din petale, bijuterii foarte feminine, retro.