Ceasuri & Bijuterii

Relansarea unui clasic

30 oct 2013 524 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Pentru a sărbători 100 de ani de orologerie în cadrul brandului Seiko, este  relansat un model clasic Grand Seiko. În 1967, atunci când a apărut pentru prima oară 44GS, ceasul a oferit un nou „suflu“ colecţiei,  un look Grand Seiko  care cuprindea şi ilustra ideile pe care un tânăr designer le definise pentru brandul nipon. La începutul anilor ’60, un tânăr absolvent de universitate, care se alăturase de puţin timp companiei, a concluzionat că nu este suficientă concentrarea pe performanţa mecanismului. Pe măsură ce analiza ceasurile expuse în magazinul de lux Wako din Tokio, s-a născut ideea că Seiko trebuia să creeze ceasuri mai strălucitoare şi astfel a decis să dea brandului un nou stil. A inventat „gramatica designului Seikoì, iar 44GS a fost primul ceas realizat după noile specificaţii. „Stilul Grand Seiko“ are un design sobru, dar strălucitor, tipic japonez. Niponii preţuiesc gradaţia subtilă a numărului infinit de nuanţe dintre lumină şi întuneric. Din acest motiv, obiecte tipic japoneze precum paravanele pliabile sau uşile glisante din hârtie shoji sunt realizate în ceea ce par a fi linii simple şi drepte, şi suprafeţe plane, dar, de fapt, sunt construite într- o asemenea manieră încât dau naştere unei mari varietăţi de nuanţe create de întrepătrunderea luminii şi a întunericului, în funcţie de poziţionare şi de momentul zilei. Strălucirea fiecărui ceas Grand Seiko este, de asemenea, obţinuţă prin această conştiinţă a esteticii japoneze, dar şi mulţumită polisării conştiincioase care sporeşte intensitatea fiecărei reflexii a luminii.

Noua ediţie limitată 44GS este pe cât se poate de fidelă predecesorului său. Este echipată cu mecanism mecanic, poartă pe capac emblema brandului şi are aceleaşi dimensiuni. În versiunea din oţel inoxidabil, cadranul, indicatoarele şi marcajele orare sunt identice.

Există patru modele în colecţie şi toate utilizează Calibrul 9S64, lansat pentru prima oară în 2011. Este un calibru precis în 8 bătăi, cu o rezervă de energie de 72 de ore şi 24 de rubine. Trei modele sunt placate cu aur (alb, galben şi roz), iar unu este din oţel inoxidabil. Carcasele au diametrul de 37,9 mm, iar geamurile din safir sunt tratate pe interior cu substanţă antireflexie, patentată de Seiko.