Ceasuri & Bijuterii

Povestea brandului de ceasuri care a fost „partenerul” lui James Bond, a cronometrat Jocurile Olimpice şi a aterizat pe Lună

23 ian 2019 823 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Au trecut deja 125 de ani de când a apărut pe piaţă modelul OMEGA Calibre 19-ligne, moment care a marcat naşterea orologeriei elveţiene OMEGA, o casă care a scris istorie începând cu 1894 până astăzi.

Acest moment marchează naşterea brandului OMEGA, însă istoria orologeriei începe să se scrie chiar mai devreme. Primul atelier al casei a fost deschis în 1848 de către tânărul ceasornicar Louis Brandt. Circa 50 de ani mai târziu, cei doi fii ai acestuia – Louis-Paul şi César – au inventat un nou mecanism care a schimbat pentru totodeauna industria orologeră.

Calibrul 19 ligne (ligne este o unitate de măsură folosită înainte de a se implementa sistemul metric) era o inovaţie atât de importantă încât mecanismul a fost numit Omega - la fel ca ultima literă a alfabetului grecesc. Simbolistica este şi ea similară, marcând o reuşită unică la momentul acela.

Compania preia şi ea numele OMEGA în 1903.

„OMEGA este singura orologerie ce poartă numele unui mecanism, iar acest lucru nu face decât să demonstreze încă o dată devotamentul nostru faţă de precizie. Brandul nostru este totodată unul cu renume în multe domenii, de la aselenizare la Jocurile Olimpice şi de la filmele din seria James Bond, la misiuni de explorare a oceanului”, spune Raynald Aeschlimann, preşedinte şi CEO al OMEGA.

Cu ocazia aniversării a 125 de ani de istorie, OMEGA a lansat şi două noi creaţii.

De Ville Trésor 125th Anniversary Edition este un ceas realizat din aur galben de 18 carate, având o curea din piele vişinie şi un cadran asortat în tonuri de roşu închis. Pe capac este marcată această aniversare.

Cea de-a doua creaţie a casei este o reiterare a modelului 19-ligne Calibre, cu o parte din componentele iniţiale, dar şi cu un suflu nou.

Pe piaţa din România brandul OMEGA are mai mulţi distribuitori, printre care lanţul de magazine Cellini.

Ceasurile OMEGA sunt disponibile în magazinul Cellini Grand Boutique din Băneasa Shopping City şi pe www.cellini.ro.