Ceasuri & Bijuterii

Peisaje nordice

22 iul 2010 154 afişări
Din aceeaşi categorie

După o vară plină de căldură, Swarovski călătoreşte în orizonturile glaciare ale nordului pentru inspiraţia colecţiei de toamnă-iarnă. Elementele naturale, apa îngheţată, norii, vântul şi liniştea sunt întruchipate în trei teme - Nordic Dream, Liquid Dream şi Dream Box.

Bijuteriile şi accesoriile abordează tonuri reci, de la nuanţe de albastru nordic la griuri pale, cristalele sunt folosite din abundenţă, dar directorul creativ Nathalie Colin nu a ocolit nici tema vintage, la mare căutare în perioada aceasta. În cadrul liniei Nordic Dream, colierul Meteor, inspirat de cameele din operele pictorilor din şcoala olandeză, este o combinaţie de nuanţe de opal, griuri pastel, albastru glacial şi tonuri fumurii şi purpurii. Cristalele sunt tăiate în forme geometrice, dreptunghiulare sau ovale, şi sunt legate cu lanţuri delicate. În spiritul vintage, colierul poate fi ataşat cu o panglică din satin.

Setul Montecristo aminteşte de detaliile brodate ale veşmintelor de pe vremuri - plasa de cristale se împleteşte cu o dantelă metalică pe care sunt montate manual cristale negre

Linia contemporană, modernă, este vizibilă în Liquid Dream. Fiecare formă pare atinsă de vânturile nordice, care au mixat culorile şi au dat naştere la contraste clar-obscure. Setul May - pandantiv şi inel - atrage atenţia prin efectul optic obţinut prin juxtapunerea cristalului negru de mari dimensiuni şi cristale mai mici, strălucitoare.

Iar Under the Blue vede nordul printr-o lumină romantică - bijuteriile sunt delicate, în culori calde, iar Swarovski reinterpretează diferite simboluri sub formă de amulete norocoase.

În sezonul rece şi personajele populare Eric şi Erika îmbracă haine noi. Eric este o veveriţă aurie, uşor nemulţumită, care priveşte lumea prin ochelari de cristal, iar Erika o pasăre, mirată de minunile nordului. Şi Mathilde, un personaj care până acum accesoriza cheile, a luat forma unui pandantiv din cristale, cu nasul şi urechile roz.