Ceasuri & Bijuterii

Mai uşor, la fel de precis

30 oct 2013 266 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Zenith s-a focusat pentru cea mai recentă ediţie exclusivă a cronografului El Primero Striking 10th pe inovaţie şi greutate redusă. Limitat la doar 100 de piese, modelul El Primero Lightweight este dotat cu un mecanism din silicon şi titaniu şi are o carcasă sport realizată din carbon. Misiunea inginerilor de la Zenith, pentru noul model, a fost de a reduce greutatea ceasului la minim, fără a face însă compromisuri legate de precizie.

Reducerea greutăţii a început de la mecanism, Zenith realizând elementele sale principale din titaniu, un material folosit mult în  aeronautică, înlocuind astfel alama grea, folosită în mod normal pentru aceste părţi ale mecanismului.

Pentru exterior, designerii Zenith au lărgit carcasa de la 42 de mm la 45, aceasta fiind realizată din carbon, iar în interior din aluminiu ceramizat, un material inovativ, uşor, dar şi foarte rezistent. 

Cadranul reinterpretează de asemenea codurile de design ale ceasurilor din colecţia iniţială, deschizând partea centrală pentru a dezvălui o parte din mecanism. Data a fost inedit poziţionată într-un disc cu numerale decupate şi poate fi citită într-o apertură la ora 6.  

Ceasul este dotat cu un calibru El Primero 1st cu 5,64 de grame mai uşor decât calibrul clasic El Primero, iar aspectul sport e completat de o curea din cauciuc, perfect asortată cu carcasa din carbon.