Ceasuri & Bijuterii

Legenda de la încheietură

15 sep 2015 649 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Temut şi adorat deopotrivă, Hannibal a intrat în istorie ca unul dintre cei mai străluciţi comandaţi şi duşmani ai Republicii Romane, ca un strateg desăvârşit care a ştiut mereu cum să-şi depăşească adversarii.

În misiunea sa de a cuceri Roma în timpul celui de-al doilea război punic, Hannibal a reuşit un lucru remarcabil: a trecut Pirineii şi Alpii alături de soldaţii săi devotaţi şi cu o armă secretă, elefanţii, lucru care i-a adus trimful în Italia. Ulysse Nardin a decis să ilustreze această călătorie epică în modelul Hannibal Minute Repeater. Ediţia este limitaă, numai 30 de astfel de piese fiind create.

În ele se împletesc platina şi granitul pur din Alpi. Primul lucru care uimeşte la această piesă este cadranul. Aici, Hannibal apare strângând căpăstrul calului său, alături de un elefant şi de doi soldaţi devotaţi. Toate acestea, inclusiv munţii care se văd în spate, sunt lucrate manual în aur alb de 18 carate. Mai departe, această operă de artă a fost montată pe granitul smuls direct din munţii de care Hannibal a trecut.

Găsiţi mai multe modele impresionante de ceasuri în Timpul Luxului, primul catalog de ceasuri şi bijuterii premium realizat de Ziarul Financiar.