Ceasuri & Bijuterii

Legenda aviaţiei

15 iul 2014 325 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Încă de la începuturile sale Bell& Ross şi-a arătat dedicaţia pentru domeniul aviaţiei şi pentru eroii săi. Astfel pentru a comemora  100 de ani de la primul război mondial brandul orologer a dedicat un model de ceas pilotului francez Georges Guynemer. Inspirat chiar de primele ceasuri purtate la mână de piloţi la acea vreme, modelul Vintage WW1 sărbătoreşte intrarea  ceasurilor în lumea aviaţiei, dar şi o poveste de curaj.

Născut în 1914, cu o constituţie slabă, Guynemer a fost declarat inapt pentru a intra în armată. Iniţierea sa în lumea forţelor aeriene a fost făcută pe un post de mecanic, însă pentru că tânărul a devenit pasionat de zbor, curând s-a calificat ca pilot. În aprilie 1915 Guynemer intra în grupul piloţilor de luptă numit „Cigognes“(berze), iar la doar  21 de ani primea  medalia de onoare, devenind unul dintre cei mai buni aviatori francezi,  cu peste 50 de victorii în palmares .

Ceasul ce-i poartă numele pare luat chiar de pe mâna unui pilot din acea vreme. Designul retro al carcasei cu remontoar supradimensionat (pentru a putea fi uşor manevrat chiar şi cu mănuşi de pilot) şi al cadranului este completat de simbolul  berzei, aşezat în dreptul orei  6, ca semn norocos al  grupului Cigognes. Indecşii orari sunt la rândul lor vintage, cifra 2 amintind de cea insciptionată pe avioanele de luptă. Pe spatele ceasului  este inscripţionat portretul lui Georges Guynemer.

Ceasul este dotat cu un mecanism automatic şi este produs într-o ediţie limitată de doar 500 de piese.