Ceasuri & Bijuterii

La bulevard, taxi!

15 apr 2010 67 afişări
Din aceeaşi categorie
La bulevard, taxi!

Bulevardul Magheru a inceput sa-si revendice drepturile de "hot spot", in Bucuresti, drepturi de astfel monopolizate, de ceva vreme de Centrul Vechi sau bulevardul Decebal. Subtil, de pe Magheru (sau Nicolae Balcescu, daca e sa fim exacti, desi majoritatea bucurestenilor denumesc ambele bulevarde Magheru) au fost inlaturate, ca praful de pe mobila, locatiile invechite sau neprofitabile, in locul lor deschizandu-se noi puncte de atractie pentru turisti si bucuresteni deopotriva. In urma cu doi ani magazinul Eva, prezent pe Magheru de pe vremea lui Adam, a fost inlocuit cu o noua locatie moderna, libraria Diverta. Tot pe bulevardul ce leaga Universitatea de Romana s-a deschis prin 2009 si un magazin de haine organice, The Earth Collection, in trend cu miscarea bio din Bucuresti. A urmat lansarea recenta, in locul magazinului Bally, a delicateriei/galerie/librarie Biscuit care a adus in Capitala, in premiera, ciocolata cu mamaliga si ceaiuri care infloresc in ceainic. In Biscuit a fost amenajata si o mini galerie de arta unde sunt expuse lucrari realizate de tineri artisti, plus o mini librarie amenajata pe rafturi in foma de biscuiti uriasi. Un punct de adevarat interes cultural a devenit intre timp Sala Dalles care gazduieste evenimente si expozitii importante cum a fost Made in Romania, a fotografului Andrei Pandele. Pentru luna aprilie la Dalles sunt expuse lucrarile faimosilor fotografi cehi Stepanka Stein & Salim Issa care au surprins viata reprezentantilor catorva generatii de vietnamezi care traiesc in Republica Ceha. Expozitia e denumita Little Hanoi si prezinta 40 de poze, alaturi de interviuri cu subiectii fotografiati. Tot in aprilie, in weekendul 24-25 va avea loc si targul de bijuterie Autor, aflat la a treia editie, unde vor fi expuse bijuterii hand made realizate de artisti autohtoni.

Cea mai recenta locatie deschisa pe Magheru, langa Biscuit, este insa un bar/cafenea denumit Zia Bar. Zia s-a deschis in urma cu doua saptamani, in locul unui magazin de bijuterii, si arata ca un fel de safari corporatist. Scaunele si fotoliile din piele sunt alaturate unor elemente exotice de design interior. Chiar si in meniu, pe langa trabuce si tigari din foi savurate de domnii la costum, se gaseste si traditionala narghilea arabeasca.

Etajul doi al cafenelei priveste spre bulevardul aglomerat si spre Galeriile Orizont, iar seara - cafeneaua e deschisa pana la ora 10, se vad frumos farurile aprinse ale masinilor.

Pentru cei carora le place dansul, nu demult, pe Nicolae Balcescu s-a deschis si un club de salsa, Salsa 4, ca extensie a Salsa 3 din Mihai Eminescu. Joi e seara in care danseaza de obicei profesionistii si spectacolul poate fi cu adevarat relaxant mai ales in fata unui pahar de Mojito sau Cuba Libre.

Pe Magheru mai sunt inca locatii "prafuite," iar pentru moment nu alearga nici cainii cu covrigi in coada - desi am vazut pe bulevard o covrigarie care-si anunta marfa, la intrare, printr-un covrig urias atarnat de-o sfoara, la care se holba un catel - dar poate in scurt timp Magheru va atrage la fel de multi oameni ca bulevardul Decebal sau ca Centrul Vechi, si nu doar pentru o scurta plimbare.