Ceasuri & Bijuterii

Inspiraţie rusească

23 oct 2013 1089 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Impresionaţi de cultura rusă, simplă dar bogată în folclor şi comori culturale, artiştii FREYWILLE au realizat o nouă colecţie de bijuterii din email denumită Passionate Russia. Golden Kalinka - unul dintre cele trei seturi artistice  din această colecţie - este inspirată din dragostea ruşilor pentru natură.

De-a lungul timpului poeţii au închinat naturii creaţiile lor şi au comparat-o în nenumărate rânduri cu o femeie irezistibilă şi fermecătoare.

Natura în viziune rusească este o sursă inepuizabilă de inspiraţie, emoţie şi ispită în acelaşi timp. Ea este, de asemenea, un element-cheie în arta decorativă rusă cunoscută sub numele de „Khokhlomaì. Piesele în acest stil  sunt de obicei realizate din lemn şi decorate în tonuri de roşu aprins şi aur, detalii ce transformă până şi cele mai simple accesorii în piese de o mare valoare. Elementele-cheie ale stilului „Khokhlomaì sunt florile vii şi fructele de pădure.

În crearea setului Golden Kalinka artiştii FREYWILLE s-au inspirat din elementele-cheie ale stilului tradiţional rusesc şi le-au transformat în piese expresive şi unice, grăitoare prin multitudinea de culori.

Setul Golden Kalinka este o interpretare modernă a unei teme tradiţionale, potrivită celor ce iubesc luxul şi moda, dar apreciază în acelaşi timp şi valorile folclorice.