Ceasuri & Bijuterii

Inspiraţie din istorie

08 apr 2014 530 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Cufărul emblematic pentru Louis Vuitton a inspirat anul acesta o nouă colecţie de ceasuri şi bijuterii pentru casa franceză. În colecţia Emprise, structura solidă a cufărului, de la cuie până la încuietoare, a fost reinterpretată prin detaliile unui model de ceas, ale unui inel sau pandantiv strălucitor, ce poartă semnătura clară a istoriei LV.

Elementele cufărului au fost astfel transformate în creaţii preţioase, lemnul, pânza şi alte materiale specifice cufărului transformându-se aproape alchimic în diamante şi aur.

Şi pentru că e vorba de istorie, stilul bijuteriilor şi al ceasurilor amintesc şi de banchetele extravagante de pe vremea celui de-al doilea imperiu,  cu paradele lor de modă haute couture şi imensele saloane ale caselor ridicate de Baronul Haussmann în secolul 19.

Ceasul Emprise este chintesenţa spiritului parizian al colecţiei. Toartele sale sunt inspirate din colţurile cufărului LV, în timp ce carcasa este pătrată, simetrică, cu bezel acoperit cu diamante. Pe modelele din aur, tonurile pudrate ale cadranului amintesc de căptuşeala din interiorul cuferelor, în timp ce în cazul modelelor din oţel, cadranul este alb sau negru cu linii ce amintesc de panourile de lemn din apartamentele pariziene. Pe cadran nu există numerale, doar o inscrip­ţie discretă LV, în dreptul orei 5.