Ceasuri & Bijuterii

Inspirat din Formula 1

07 oct 2013 276 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Modelul Ingineur Perpetual Calendar Digital Date Month prezintă un cadran cu un afişaj generos pentru dată, un design sportiv şi o carcasă realizată din titanium aluminide, un material folosit în sporturile motorizate. Inspirat după volanul unui Mercedes AMF Petronas, cu zeci de butoane aranjate ingenios pentru ca şoferul să le poată manevra intuitiv, şi cadranul noului model de la IWC este la fel de complex. Patru totalizatoare au fost grupate pe axa centrală, dominată de numeralele mărite ale calendarului perpetuu ce arată data şi luna pe un afişaj mărit.

O echipă de specialişti de la IWC a lucrat timp de trei ani pentru a realiza ceasul din materiale preluate din domeniul auto. Butoanele, remontoarul şi capetele şuruburilor sunt realizate din ceramică neagră high tech folosită pentru maşini. IWC a fost de altfel primul brand orologer care a folosit în 1986 material antimagnetic, rezistent la acid şi la zgârieturi pentru carcasă, denumit ceramică Da Vinci.

Modelul Perpetual Calendar Digital Date Month este remarcabil prin construcţia „unui ceas în ceas“, tehnologie ce permite dozarea energiei în sprijinul ajustării schimbărilor calendaristice şi funcţionării cu acurateţe a funcţiei cronograf.

Pentru completarea designului inspirat din maşinile de Formula 1, ceasul are o curea din cauciuc, căptuşită cu material textil, pentru confortul purtătorului.