Ceasuri & Bijuterii

Grădina preţioasă de la Pasquale Bruni a invadat Bucureştiul

08 iul 2016 1795 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Pasquale Bruni este unul dintre puţine branduri din elita manufacturilor de bijuterii care a ales să continue lupta într-un segment foarte competitiv păstrându-şi ADN-ul de afacere de familie. Prezent în România prin intermediul Galt, orologerie elveţiană, casa italiană de bijuterii şi-a prezentat cele mai noi creaţii la finalul lunii trecute în cadrul unui eveniment în Bucureşti. Una dintre cele mai impresionante colecţii care poartă semnătura Pasquale Bruni este Giardini Segreti (Grădinile Secrete). Colecţia este inspirată de acele grădini secrete din Milano care dovedesc că metropola nu este doar un centru financiar rece, ci şi un loc în care se ascund oaze.

Pasquale Bruni este o stea relativ nouă în constelaţia marilor bijutieri globali, dar asta nu înseamnă că străluceşte mai puţin. Manufactura gravitează în jurul fondatorului său, Pasquale Bruni, omul care vine din sudul Italiei, „având ca inspiraţie cerul albastru şi soarele cald”, după cum spun chiar reprezentanţii companiei.

Bruni îşi face debutul în lumea bijuteriilor la o vârstă foarte fragedă, începându-şi cariera în atelierele din Valenza, inima Italiei în ceea ce priveşte producţia de bijuterii. În 1976 decide să-şi facă propria firmă, alături de cinci asistenţi. La acel moment, Bruni îşi denumeşte afacerea Gioiel­moda, dar în 1997 personalitatea puternică a artizanului îşi pune amprenta şi asupra denumirii firmei. Astfel, Gioielmoda devine Pasquale Bruni. Azi, alături de el stau fiica lui, Eugenia Bruni, care este director de creaţie din 2001, şi fiul său, Daniele Bruni, a cărui responsabilitate este aceea de a alege pietrele preţioase pentru bijuteriile casei.