Ceasuri & Bijuterii

Grădina lui Chaumet

03 dec 2013 155 afişări
Din aceeaşi categorie

Chaumet a creat o grădină imaginară cu arhitecturi punctate de broderii botanice  pentru a celebra o singură floare: hortensia.

De la petalele rotunde sau alungite ce formează sfere perfecte, la fiecare detaliu „anatomic“, casa de bijuterii a explorat  prin linii grafice geometria florii, oferind de exemplu zece interpretări diferite pentru petale.

Pentru a exprima diferite emoţii bijutierii de la Chaumet s-au folosi de culori precum roz pudrat pentru timiditate, albastru pentru emoţii puternice şi roşu pentru sentimente profunde. Colecţia Hortensia conţine 24 de piese unice, de la coliere, brăţări, inele, ceasuri şi cercei. Piesele roz sunt realizate din tourmaline roz, safire şi aur roz.

Diamante pure şi pietre subtil colorate dau accentele în designul unei broşe, al unui colier sau ceas ascuns sub petale preţioase. Bijuteriile albastre precum  safirele, tanzanitele  şi lapis lazuli sculptat în aur alb, transformă hortensia  în broderii ce par să plutească  delicat în jurul gâtului sau al încheieturii, în cercei asimetrici sau în tourbillon-ul unui ceas.

Roşul trezeşte la viaţă prin tourmaline roşii şi rubine, grădina de hortensii ce se metamorfozează într-un colier ghirlandă, un ceas delicat şi două inele cu petale brodate. Colecţia Chaumet Hortensia se găseşte în magazinele Kultho.