Ceasuri & Bijuterii

Despre linii şi forme

02 mai 2017 385 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Bijuteriile Lito îmbină măiestria artizanilor tradiţionali cu elementele contemporane de design, iar rezultatul este o serie de piese-cheie unde pietrele preţioase şi semipreţioase sunt puse în evidenţă prin monturi atent finisate manual

. Lito, fondatoarea brandului cu acelaşi nume, a studiat sculptura la Şcoala Naţională de Arte Frumoase de la Paris, iar apoi şi-a completat cunoştinţele cu o serie de cursuri de desen tehnic la Şcoala de modelare de bijuterii în argint şi aur. Studiile i-au conturat stilul actual, astfel că bijuteriile sunt de fapt piese sculpturale cu forme aparte şi cu un mix deosebit de materiale şi pietre cu un colorit inedit.

Fiecare piatră este modelată individual, fie ea diamant de diferite coloraturi, fie smarald, safir, ametist, peridot, iolit sau acvamarin. Totuşi, pasiunea pentru artă şi arhitectură a creatoarei se vede în colecţiile pe care le creionează, influenţele Art Nouveau şi Art Deco fiind vizibile ochiului exigent care caută linii elegante şi forme deosebite. Un exemplu în acest sens sunt diamantele ascunse într-un design sub forma unui fagure.

Bijuteriile Lito sunt disponibile în parfumeriile Madison