Ceasuri & Bijuterii

De ce sunt ceasurile o investiţie sigură?

14 nov 2013 8746 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Casa de licitaţii Christie’s a strâns o sumă record de 44 de milioane de dolari într-o licitaţie de două zile, dedicată ceasurilor de lux, scrie luxuo.com. Vedeta licitaţiei a fost un model din aur  Patek Philippe care s-a vândut pentru suma de 2.1 milioane de dolari.

Un alt ceas de aur realizat de acelaşi brand elveţian, din 1947, s-a vândut pentru suma de 1.57 milioane de dolari. Ceasurile au fost licitate de către cumpărători ce au rămas anonimi,  în cadrul a trei sesiuni ce s-au întins pe parcursul a două zile, duminică şi luni. În prima parte a licitaţiei, Christie’s a vândut 50 de modele Rolex Daytona ”Lesson One” pentru un total de 13.24 de milioane de dolari, “unul dintre aceste modele vânzându-se cu puţin peste un milion”, au spus reprezentanţii casei de licitaţii.

Investiţia nu e valabilă numai pentru ceasuri cu zeci de ani vechime ci şi pentru modele mai noi. Într-o licitaţie de la începutul anului, un model A.Lange&Sohne Tourbillon “Pour le Merite”,  din 1994, s-a vândut pentru suma de  275.710 euro, un preţ de patru ori mai mare decât preţul de retail.