Ceasuri & Bijuterii

Companie în călătorie

10 mar 2014 180 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Anul acesta la SIHH, Van Cleef& Arpels a îmbogăţit colecţia Pierre Arpels cu un nou model dedicat jet setterilor. Pierre Arpels, nepotul lui Estelle Arpels, cofondatoarea brandului de ceasuri şi bijuterii Van Cleef & Arpels, era cunoscut la jumătatea secolului ’20 ca figură mondenă şi iubitor de călătorii. Plăcerii de-a străbate lumea în lung şi-n lat îi este dedicat şi noul model Heure d’ici & Heure d’ailleurs (ora de aici şi ora de acolo - n.red.).

 Inspirat de curiozitatea de a cunoaşte cât mai multe culturi ale lumii, Pierre Arpels a traversat Globul pentru a răspunde cererilor clienţilor casei Van Cleef&Arpels. De exemplu, în 1966, compania a fost aleasă pentru a realiza bijuteri­ile coroanei pentru împărăteasa Iranului, Farah Pahlavi. De-a lungul a şase luni de zile Pierre Arpels a făcut 26 de călătorii în Teheran, pentru a alege pietre preţioase din Trezoreria Naţională a Iranului, instalând în acelaşi timp un adevărat workshop în clădirea Trezoreriei. A călătorit de asemenea în India, unde alături de fratele său Claude a pornit într-o adevărată vânătoare de comori, în încercarea de a găsi cele mai inedite pietre preţioase din zonă.

Noul model de ceas Heure d’ici & Heure d’ailleurs păstrează liniile simple şi asimetria tipică lui Van Cleef&Arpels. Pentru a păstra linia elegantă, ceasul are un singur remontoar, bătut cu un diamant, prin care se poate întoarce ceasul şi se pot coordona cele două zone de timp.

Pentru prima oară, colecţia Pierre Arpels prezintă prin Heure d’ici & Heure d’ailleurs şi  o complicaţie dual time, dezvoltată în colaborare cu Agenhor(Atelier Genevois d’Horlogerie). Ora de referinţă, dispusă în apertura din partea de sus a cadranului, şi a doua zonă de timp ce apare în partea de jos a cadranului se schimbă ambele în acelaşi timp, datorită unui singur sector ce sincronizează cele două discuri pentru ore şi minutarul retrograd. Când cel din urmă ajunge la 60 de minute pe scala gradată, o ia de la început, în timp ce ora se modifică în sincron. Pentru a menţine carcasa subţire, o trăsătură clasică a colecţiei Pierre Arpels, mecanismul automatic este echipat cu un micro rotor din platină, bidirecţional,  care ocupă foarte puţin spaţiu. Mecanismul e de altfel vizibil, pentru cunoscători, prin carcasa din spate a ceasului. Ceasul are o carcasă de 42 mm şi e completat de o brăţară din piele de aligator.