Ceasuri & Bijuterii

Colecţii de bijuteri

25 ian 2012 357 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
În jurul lunii
Colecţia Moon Drops realizată de bi­jutierii casei italiene Damiani în colaborare cu designerul Ludovica Andreoni cuprinde 16 piese, 12 inele şi 4 perechi de cercei, realizate în jurul temei cercului şi inspirate din formele astrelor.
Bijuteriile combină ma­teriale preţioase, variante de aur alb sau roz cu dia­mante negre, albe sau maro, perle şi pietre preţioase în diferite culori. Astfel inelele Moon Drops merg cel mai bine împreună pentru un efect glamour, în curcubeu.


Pe aripile fanteziei
La Swarovski muza sezonului este o dansatoare ce se mişcă ritmat şi estetic, simbolizată de o pasăre într-un zbor elegant. Intitulată Wings of Fantasy, noua colecţie surprinde cele două momente din viaţa artistei prin intermediul temelor Cabinet of Dreams şi Mysterious Disguise. Dacă tema Cabinet of Dreams ne conduce în cabina artistei, dezvăluind spaţiul său intim, Mysterious Disguise surprinde intrarea sa pe scenă printr-o explozie de culori puternice şi efecte schimbătoare.
Tematica păsării se regăseşte ma­iestuos în pandantivul Phoenix care întruchipează atitudinea de rock star a artistei. În plin zbor, aripile puternice, placate în argint şi pavate cu cristale turcoaz descoperă privirilor un cristal violet enorm , prins în cioc.
Trandafirii din grădina lui Dior
Cea mai recentă colecţie de bijuterii de la Dior cuprinde 12 piese unice, trandafiri care nu ofilesc niciodată, imortalizaţi în materiale şi pietre preţioase. Victoire de Castellane, bijutierul din spatele colecţiei, a folosit de data asta ca inspiraţie trandafirul - floarea preferată a lui Dior , personificând acele prime cliente ale casei care îşi comandau rochii pentru baluri extravagante.
"Petalele acestor trandafiri sunt realizate din materiale preţioase ce par fluide ca satinul în timp ce pietrele par broderii ce le îmbogăţesc. Am vrut să fiu atentă la detaliile liniilor care dezvăluie suprafeţe fine şi pietre ascunse. Mi-am imaginat bijuterii opulente unde pietrele sunt suprapuse pentru a da impresia celor mai luxuriante materiale", spune bijutierul.



Le Joli Monde
Lumea colecţiei Le Joli Monde văzută prin ochii lui Pasquale Bruni pare o bucăţică ruptă din spaţiu, una care a fost tăiată din noaptea uni­versală cu tot cu Lună şi stele. Cerceii planetari ce aparţin colecţiei semnată de Bruni sunt realizaţi din aur alb, aur galben şi diamante, parcă pentru a păstra strălucirea şi răceala astrelor.
Piesele The Star, Fire, The Moon, Mystery vorbesc despre stările fe­meii mo­­derne, pa­sio­nală, crea­tivă, cu picioarele pe pă­mânt, dar în acelaşi timp cu gândul la stele.
Creaturile mării
Pentru colecţia Deep Sea, Palmiero s-a inspirat din pulsul vietăţilor ma­rine pentru a crea forme ce par în continuă mişcare, pur­tate parcă de valurile mării. Pie­trele în contrast cu materialele pre­ţioase creează jocuri de lu­mini care duc cu gândul la umbrele de pe fundul mării. Flora şi fauna din adâncuri par să ascundă şi să cheme spre un abis miste­rios şi fas­cinant.