Ceasuri & Bijuterii

Ceasurile de buzunar din nou în trend

26 feb 2014 196 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Deşi în urmă cu peste un secol gentilomii nici nu concepeau să poarte ceas la mână, acest obicei fiind mai degrabă atribuit femeilor obişnuite deja cu brăţări, începând cu primul război mondial obiceiurile s-au schimbat şi de atunci ceasul de buzunar a devenit doar un obiect de colecţie.

La SIHH 2014, Panerai a dat însă timpul înapoi şi a lansat două ediţii limitate de ceasuri de  buzunar, pentru cunoscători şi colecţionari- modelele

3 Days Oro Rosso (PAM00447) şi 3 Days Oro Bianco PAM00529. Designul ceasurilor de buzunar este inspirat de prototipul primului ceas Radiomir, proiectat în 1936. Ceasurile au o carcasă cu diametru de 50 mm, iar cadranul este acelaşi care se regăseşte pe modelele clasice ale brandului italian. Printre specificaţii se regăsesc şi discurile tipice cadranelor Panerai, acoperite de vopsea SuperLuminova, ce luminează perfect orele pe timp de noapte.

Spatele ceasurilor acoperă însă partea cea mai fascinantă a noilor modele de buzunar,  şi dezvăluie prin detalii scheletonizate întreg mecanismul aşezat la vedere pentru cunoscători. Ceasurile sunt dotate cu un calibru P.03001/ 10,  dezvoltat în manufactura Panerai, cu o rezervă de putere de trei zile.

Lanţul ceasurilor de buzunar  are 40 de cm, iar designul său a fost inspirat de lanţurile nautice.

Ca şi carcasa, lanţul  este realizat în întregime din aur roşu sau alb.

Păstrând tradiţia Panerai, ceasurile sunt rezistente la apă până la o adâncime de 50 de metri. Cutia de mahon în care sunt prezentate noile modele conţine şi un suport special prin care ceasul de buzunar se transformă într-un ceas elegant de masă.

Citiţi mai multe noutăţi de la târgul de ceasuri SIHH Geneva,  în ediţia de martie a revistei DA Premium, ce apare pe piaţă vineri, 28 februarie, împreună cu Ziarul Financiar.