Ceasuri & Bijuterii

Ceasurile care dau ora exactă în afaceri. Orologerie de înaltă clasă - GALERIE FOTO

03 dec 2011 1138 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

În adâncul timpului

Cel mai recent model din colecţia Marine Diver, Black Sea, este un tribut adus moştenirii maritime Ulysse Nardin în orologeria de înalta clasă.

În urma unui proces complex de vulcanizare, carcasa din oţel este acoperită cu un strat din cauciuc negru mat, care accentuează linia sportivă şi senzaţia de confort. Puternic şi avangardist, cu un mecanism automatic manufacturat, indicator pentru rezerva de mers, secundar periferic mărit, arătătoare şi indexe tratate cu un material luminescent de culoare roşie, Black Sea este alegerea potrivită pentru cei pasionaţi de sporturile nautice.


Ora lebedelor

Noul model Alacria Swan de la Carl F. Bucherer reprezintă un tribut adus familiei Bucherer şi oraşului Lucerne, unde a fost creat brandul. Unul dintre lucrurile pentru care oraşul e cunoscut este numărul mare de lebede care plutesc pe lacul Lucerne. Lebedele au inspirat un alt loc din acest oraş, pe nume Schwanenplatz, care din 1894 a fost casa primei manufacturi Bucherer.

Prin modelul "lebădă", Carl F. Bucherer adaugă încă o capodoperă la colecţia Alacria, dedicată doamnelor. Modelul Alacria Swan, din aur alb, este bătut în 1.300 de diamante, dintre care 137 se află pe cadran, unul pe coroană şi alte 844 pe curea. Fiecare bijuterie în parte a fost montată manual.

Mecanismul ceasului este din cuartz, iar mo­delul este extrem de uşor, ducând cu gândul la o lebădă care vrea să-şi ia zborul spre înălţimi.


Acum îl vezi...

Hermes a lansat recent ceasul The Arceau Le Temps suspendu care suspendă timpul înregistrând în acelaşi timp cu precizie curgerea secundelor. Această nouă complicaţie orologeră a fost realizată special pentru Hermes şi este prima din lume de acest fel.

În spatele acestui joc de iluzii stă un sistem complicat de camere, segmente şi pinioane şi meca­nismul de 360 de grade pentru ore şi minute, care fac posibilă intercalarea tim­pului sus­pendat cu timpul standard.

Mecanismul ceasului este automat, cu modulul adiţional pentru sus­pendarea timpului şi are 254 de com­ponente şi o rezervă de energie de 42 de ore.


În dulcele stil clasic

Pentru aniversarea celor 80 de ani de existenţă brandul elveţian Louis Erard a lansat o linie de ceasuri denumită Excellence, prezentată oficial la Baselworld 2011. Noua colecţie păstrează linia clasică şi inovaţiile realizate de producătorul de ceasuri din Le Noirmont.

Cele şapte modele, dintre care cinci pentru bărbaţi şi două pentru femei, dispun de cadran cu indicator pentru Rezerva de Energie şi Regulator sau simple variaţii de Rezervă de Energie, un Cronograf cu fazele Lunii şi indicator 24 de ore. Ceasurile Excellence au carcasă de 36 mm pentru modelele de damă şi 40 mm pentru cele bărbăteşti, cadran alb, marcaje orare şi cifre romane.