Ceasuri & Bijuterii

Ceasuri pentru munte

27 aug 2009 953 afişări
Din aceeaşi categorie
Ceasuri pentru munte

David Neacsu, proprietarul magazinelor Himalaya, a condus in 2003 prima expeditie romaneasca pe Everest si a participat la aproximativ 30 de expeditii pe cele mai inalte varfuri de munte din lume. Iar pe fiecare munte explorat a purtat un anumit model de ceas. „Am ceasuri in functie de unde ma duc. De exemplu in Antarctica am avut un model special de ceas Shunto care se poarta la gat, pentru ca daca dai manusa jos sa verifici timpul sau presiunea atmosferica pe ceas, iti ingheata instant mana", spune Neacsu. Pentru expeditiile pe Everest, are aproximativ 5 ceasuri Shunto nu mai scumpe de 250 de euro insa perfecte pentru altitudini inalte, „trei dintre ele sunt acum imprumutate unor alpinisti". La prima sa expeditie pe Everest in 2003, a avut insa un Tissot

T-Touch , daruit de Adrian Nastase, „eu purtam atunci un Cassio Track care imi placea mult, dar era mai greoi si inainte de plecarea pe Everest am primit in dar un Tissot care s-a stricat totusi dupa doi ani, era primul model al lor de acel gen, cred ca acum sunt mai bune". Alpinistul a revenit la modele Shunto si Cassio, iar acum poarta la mana un model Cassio de care nu se desparte si pe care l-a cumparat in urma cu doi ani si care a costat doar 2.000 de lei, dar are tot ce trebuie pentru munte: carcasa de titan cu altometru, barometru, ceas cu alarma si busola. „In ultima expeditie in Peru il setam sa sune la diferite altitudini, are o alarma speciala pentru altitudini inalte."

Totusi in zone mai reci David Neacsu poarta un Shunto X Lander Black, model realizat in editie limitata de 100 de ceasuri, pe care l-a primit in dar chiar din partea companiei Shunto. Neacsu are in total 8 ceasuri pentru munte insa al noualea va fi un clasic, Vacheron Constantin, un model „extraplat, mai elegant pe care sa-l pot purta si la un costum".