Ceasuri & Bijuterii

Care sunt diamantele dupa care se dau in vant romanii cu bani?

17 feb 2011 78 afişări de inCont.ro
Din aceeaşi categorie
Care sunt diamantele dupa care se dau in vant romanii cu bani?

Diamantele au fascinat dintotdeauna si au dat nastere multor legende. Vandute sau cumparate la preturi exorbitante, mostenite de la o generatie la alta, ele au reprezentat, de-a lungul timpului, simbolul puterii, al curajului, al invicibilitatii si al povestilor de dragoste. Insa criza financiara a afectat puternic piata bijuteriilor de lux.

In Romania, vanzarile de pietre pretioase au scazut anul trecut, cu 50% fata de 2009, iar clientii s-au aratat si mai reticenti si mult mai chibzuiti atunci cand a venit vorba sa-si cumpere bijuterii cu diamante.

"Anul trecut, la nivel national, s-au vandut aproape opt tone de aur si pietre pretioase si semipretioase uzuale, cu 50 de procente mai putin decat in 2009, dintre care diamantele au reprezentat doar 0,01%", a declarat pentru incont.ro presedintele executiv al Federatiei Metalelor si Pietrelor Pretioase si Semipretioase Diamond-Gold, Mihail Pacioianu.

Principalele branduri de bijuterii cu diamante, prezente pe piata romaneasca, sunt Chopard, De Grisogono, Korloff, Bvlgari, Boucheron si Damiani, prin distributie de tip multibrand, in magazine precum Cellini, Helvetansa sau Micri Gold. Citiţi mai mult despre care sunt diamantele dupa care se dau in vant romanii cu bani pe www.incont.ro