Ceasuri & Bijuterii

Când luxul se împleteşte cu istoria

21 dec 2018 269 afişări
Din aceeaşi categorie

Când două branduri care au contribuit semnificativ la istoria luxului decid să se asocieze, rezultatul nu poate fi decât unul special. Acesta este şi cazul unuia dintre cele mai recente parteneriate din industria luxului, cel prin care constructorul britanic Rolls Royce s-a asociat cu casa Fabergé pentru a crea oul „Spirit of Esctasy“. Există puţini oameni astăzi care să nu fi auzit de Fabergé, celebrele ouă create pentru familia imperială din Rusia reuşind să ducă brandul peste timp. Puţini sunt cei care ştiu însă că brandul a renăscut şi cuprinde pe lângă produsele care l-au consacrat şi colecţii de bijuterii elegante care îmbină armonios metalele preţioase cu pietrele cu multe carate. Dar Fabergé lansează acum un nou ou, în parteneriat cu Rolls Royce, un ou care „ascunde“ la interior, sigla constructorului auto, siglă care a fost purtată cu mândrie de fiecare bolid începând cu 1911. Statueta Rolls Royce poartă chiar numele The Spirit of Ecstasy.

Din 1885 până în 1916, 50 de ouă Fabergé au fost realizate pentru familia imperială rusească de elita artizanilor din acele timpuri, 43 din aceste obiecte de cult regăsindu-se azi în diferite colecţii. În 1917, două ouă Fabergé trebuia să fie realizate, dar sfârşitul tragic al dinastiei Romanovilor a echivalat aproape cu dispariţia acestui nume. Astăzi însă, oul Fabergé renaşte, iar parteneriatul cu Rolls Royce duce la realizarea celei de-a doua astfel de piese din ultimul secol.

În România, Fabergé este reprezentat în exclusivitate de Cellini. Bijuteriile Fabergé sunt disponibile în magazinul Cellini Grand Boutique din Băneasa Shopping City şi pe www.cellini.ro