Ceasuri & Bijuterii

Delicateţea strălucitoare a nopţilor de iarnă

27 dec 2018 313 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Tanzanitul este o piatră de o frumuseţe neconvenţională, care cucereşte privirile definitiv şi irevocabil. Deşi mulţi nu ştiu asta, tanzanitul a fost descoperit în Tanzania, în miez de junglă, fiind extras în continuare dintr-un singur loc, un perimetru cu o lungime de 7 kilometri şi o lăţime de 2 kilometri. În realitate, denumirea sa era mult mai complicată, dar numele gemei a fost schimbat pentru a fi uşor de pronunţat şi memorat şi acum trimite cu gândul la locul de origine.

Disponibilă în tonuri de albastru regal, verde, roşu sau purpuriu, această piatră poate aprinde uşor imaginaţia artizanilor bijutieri de pretutindeni. Acelaşi tanzanit, care anul acesta îşi sărbătoreşte cea de-a 50-a aniversare, este şi piatra norocoasă a celor născuţi în luna decembrie, motiv pentru care o bijuterie încununată cu o astfel de gemă este cadoul perfect.

Colecţia Teilor Tanzanite cuprinde piese cu design captivant şi fabulos care desfată privirea prin sutele de diamante încrustate cu migală în aurul alb - baza discretă care îmbrăţişează atent tanzanitul. Spre exemplu, colierul din colecţia  Teilor Tanzanite este o adevărată operă de artă, cu 392 de diamante cu tăietură rotundă (de aproape 8 carate), 72 de tanzanite cu tăietură rotundă (de aproape 25 carate) şi trei tanzanite pară (28 de carate), toate îmbrăţişate de aurul alb de 18 carate. Privirea este cucerită imediat de contrastul dintre strălucirea gemelor şi eleganţa rece a aurului.

Tanzanitul este o piatră rară, apreciată momentan de cunoscă­tori. Pe de altă parte, diamantul atât de dorit şi iubit are puterea de a marca momente pentru totdeauna. Iar puse împreună fac un cuplu imbatabil, care cucereşte chiar şi cele mai exigente gusturi.

Bijuteriile sunt disponibile în reţeaua de magazine Teilor şi online, pe teilor.ro.